Standplaats: Bemmel | Opleidingsniveau: HBO

Minimaal aantal uren per week: 24 | Maximaal aantal uren per week: 

Maandsalaris: 4.494 | Salaris niveau: 10

Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op vast

 

Ben jij intrinsiek gemotiveerd om onze inwoners te ondersteunen in het meedoen in onze samenleving? Kan jij je goed verplaatsen in onze inwoners? Misschien ben je wel zelf wel beschikb@@r als  ervaringsdeskundige? Of heb je in je directe omgeving te maken met onderwerpen als WMO, Participatie en Inburgering en denk je: Dit kan beter!

Dan zijn deze drie vacatures interessant voor jou! En het mooie is dat je zelf thema’s en werkuren kan kiezen die bij jou passen!  

3 beleidsmedewerkers sociaal domein met de thema’s

WMO & Participatie – Participatie & Inburgering – WMO & Accountmanagement voorliggend veld

24 uur – 32 uur per week (in overleg)

Wat worden jouw belangrijkste doelen? Waar ga je aan bijdragen in deze functies?

In deze functie ga jij het verschil maken door je te verplaatsen in onze inwoners en weet je door samen te werken met collega’s en externe partijen, zoals welzijnsinstellingen, zorgaanbieders & reïntegratiebedrijven verandering te creëren. De samenwerking is hierbij cruciaal omdat de thema’s verdeeld zijn over verschillende functies. Dit betekent dat je met gescheiden budgetten gaat werken en collega’s nodig hebt om je doelen te realiseren!

De thema’s met bijbehorende onderwerpen waaruit je kunt kiezen zijn:

WMO en Participatie – algemene, voorliggende en maatwerkvoorzieningen (begeleiding, dagbesteding en verblijf), doelgroepenvervoer en beleid voor mensen op trede 1, 2 en 3 van de participatieladder;

Participatie en Inburgering (– re-integratie, Werkgeversdienstverlening (WSP), aansluiting arbeidsmarkt – onderwijs – economie, beleid voor mensen vanaf bovenkant trede 3, integratie en inburgerings-(beleid), inburgeringsvoorzieningen, inkoop en regionale samenwerking participatie/ inburgering

WMO en Accountmanager voorliggend veld – algemene, voorliggende en maatwerkvoorzieningen (hulp bij het huishouden, woningaanpassingen, hulpmiddelen en rolstoelen), beschermd thuis, maatschappelijke opvang, secretaris adviesraad en accountmanager MEE, Rijnstad en SWL

Team Sociaal Beleid

Het team bestaat uit 18 collega’s. Wij ontwikkelen beleid voor het gehele sociale domein en voeren het deels zelf uit. Wij doen dat samen met inwoners, organisaties en onze vele collega’s in het sociaal domein. De komende jaren willen we onze regierol versterken en nog beter aansluiten op de wensen en ideeën van (georganiseerde) inwoners en organisaties. Vijf thema’s en acht beloftes aan onze inwoners staan hierbij centraal. De thema’s zijn: opgroeien en opvoeden, gezond en gelukkig ouder worden, uit de verwarring, nieuw in Lingewaard en aan het werk! Iedereen hoort erbij, wij kijken naar je om en houden een vinger aan de pols, zijn voorbeelden van de beloftes.

In het team sociaal beleid is er ruimte om je te ontwikkelen. Collega’s denken graag met je mee en kunnen als sparringpartner fungeren. Binnen team Sociaal Beleid werken we samen! Je hoeft het dus niet alleen te doen!

Jouw belangrijkste taken als Beleidsmedewerker Sociaal Domein

  • Ontwikkelingen stimuleren in samenwerking met de verschillende stakeholders
  • Planmatig werken en realiseren van de besproken doelen
  • Beleid vertalen naar uitvoering

Jij beschikt als Beleidsmedewerker Sociaal Domein over

  • HBO / WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in algemene zin
  • Kennis van het Sociaal Domein

Heb jij minder ervaring maar “sta je stevig in je schoenen”? En heb je de ambitie en competenties die horen bij een functie als Beleidsmedewerker Sociaal Domein ? Solliciteer dan vooral, wij ondersteunen jou graag in de vorm van studie en coaching. We vinden het wel belangrijk dat je al enkele jaren werkervaring meebrengt.  

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Je bent ondernemend, creatief en resultaatgericht. Je weet gesprekken op gang te brengen en kunt je verplaatsen in de verschillende perspectieven en belangen. Hierdoor kan je redeneren vanuit de leefwereld van onze inwoners. Je bent in staat om over je werk heen te kijken en samenwerking op te zoeken met anderen.

We bieden jou

Contract

  • Een uitdagende baan bij de gemeente voor een jaar. Na een jaar kan een verlenging of een vast contract aangeboden worden; 
  • Een contract tussen de 24 – 32 uren per week; 

Salaris

  • Een fulltime bruto maandsalaris gebaseerd op aanloopschaal 9 (max € 4.048,-) of functieschaal 10 maximaal € 4.494,- gebaseerd op een werkweek van 36 uur.
  • Bovenop je salaris krijg je van ons een vrij te besteden budget van 17,05% op jaarbasis. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor het vergoeden van reiskosten, het volgen van een studie of het kopen van extra verlof.

En wat nog meer?

Wij bieden een vernieuwd gemeentekantoor met mooie werkplekken. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, cursussen of seminars om jouw ontwikkeling te stimuleren. Ook heb je de mogelijkheid om jouw eigen werktijden en werklocatie te bepalen en kun je gratis deelnemen aan verschillende sportactiviteiten zoals een bootcamp, boksen of yoga.

Ga met ons in gesprek voordat je solliciteert

Om jou de gelegenheid te geven om een goed beeld te vormen van het werk en/of de werkomgeving kan je vrijblijvend met ons in gesprek gaan voordat je besluit te solliciteren.

Je kan kiezen om in gesprek te gaan met:

Martin van Wanrooij, beleidsmedewerker WMO op dinsdag 11 januari & woensdag 12 januari

Marius Keij, beleidsmedewerker Inburgering op maandag 10 januari & dinsdag 11 januari

Charlotte Henst, beleidsmedewerker Accountmanagement voorliggend veld op dinsdag 11 januari

Marjon Opgenoort, strategisch beleidsmedewerker Participatie dinsdag 11 januari & 12 januari

Pieter Bas Becking, waarnemend teammanager Sociaal Beleid

Wij bieden de mogelijkheid om informeel samen te wandelen of in een virtuele omgeving (teams) in gesprek te gaan.

Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid? Stuur dan een mail naar Diana Koolhout, secretaresse D.Koolhout@Lingewaard.nl met daarin je voorkeur met wie je in gesprek wilt.

Om een goed beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te krijgen, kan het zijn dat we jouw LinkedIn profiel raadplegen.

Meer weten of direct solliciteren?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je solliciteren voor de functie van beleidsmedewerker? Dit kan tot en met 23 januari 2022 via www.werkeningelderland.nl. Je mag solliciteren op een manier die bij jou past! Geef wel duidelijk aan naar welke thema’s je interesse uitgaan! Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Pieter Bas Becking, waarnemend teammanager via telefoonnummer 06 501 577 69. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Emile van Nassau, HR adviseur via telefoonnummer 06 500 727 86.

Inclusie & Diversiteit

Bij ons willen we dat jij jezelf kan zijn. Wij willen een plek bieden waar iedereen ertoe doet en waar mensen zich welkom voelen. We vinden het belangrijk dat we veel verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams hebben. Met al deze verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen en sluiten we aan bij de ontwikkelingen in de maatschappij. Herken je je in bovenstaand profiel en ben jij enthousiast over de functie? Voel je dan welkom om te solliciteren. Samen doen we ons best om je veilig en thuis te laten voelen binnen onze organisatie.

Past deze vacature niet helemaal bij jou of ben je op zoek naar iets anders? Kijk dan eens op deze pagina voor meer vacatures van de gemeente Lingewaard. Of volg ons via LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze gemeente en toekomstige vacatures.

Door te solliciteren op deze functie stem je ermee in dat wij persoonsgegevens op jouw (digitale) cv en motivatie verwerken. Heb je de functie niet gekregen? Dan verwijderen wij jouw gegevens binnen 4 weken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.