Wat hoort wel en niet* bij het oud papier?

Alles wat van papier en karton gemaakt is, hoort bij het oud papier. Denk aan kranten en reclamefolders, kartonnen dozen en verpakkingen. Laat de dozen zoveel mogelijk heel. Plastic (onderdelen van) verpakkingen horen niet bij het oud papier.  

Hoe vaak halen wij het oud papier op?

Eén keer in de maand halen wij het oud papier bij u op. Woont u in het buitengebied of op een moeilijk bereikbaar adres? Dan halen wij geen oud papier bij uw op. Wilt u weten wanneer wij het oud papier ophalen? Bekijk dan  uw persoonlijke afvalkalender op Mijn Afvalwijzer. Na het invullen van uw postcode ziet u direct op welke dag wij uw oud papier komen ophalen.
 

Aan de straat zetten

Zet het oud papier niet te vroeg aan de straat. Komen wij bij u op een doordeweekse dag? Zet het dan voor 18.00 uur aan de straat. Komen wij op zaterdag? Zet het dan voor 8.30 uur aan de straat. Verpak het papier in gesloten dozen of zet het gebundeld aan de straat. Zo voorkomt u dat het papier wegwaait. Gebruik geen kratten of plastic zakken. 

Zelf wegbrengen

U kunt uw oud papier ook zelf wegbrengen naar de containers op het terrein van voetbalvereniging Jonge Kracht, Bloemstraat 93 in Huissen. Houdt u zich hier aan de coronarichtlijnen.

Wat u moet doen

Op *Milieucentraal.nl ziet u wat er onder oud papier valt.

Zelf oud papier inzamelen?

Wilt u zelf oud papier inzamelen, bijvoorbeeld voor een vereniging? Dan heeft u een vergunning nodig. U kunt deze vergunning aanvragen bij de gemeente. Geef daarbij de volgende gegevens door:

  • De naam en het adres van de vereniging.
  • De reden voor de inzameling.
  • De plaats, datum en het tijdstip van de inzameling.
  • De manier waarop u het oud papier wilt inzamelen.
  • De route die u wilt nemen om het oud papier in te zamelen.
    .