Op woensdag 23 november is aan het einde van de middag een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dit gebeurde tijdens de werkzaamheden bij de Aloysiuslocatie aan de Langekerkstraat in Huissen. Het gaat om een zogenaamde 500 ponder. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is op locatie geweest. Zij geven aan dat de situatie veilig is.

Vragen omwonenden

Woensdagavond 23 november informeerden we omwonenden en inwoners via social media. Donderdagochtend 24 november waren ambtenaren van de gemeente in de Oude Raadszaal aan de Langekerkstraat aanwezig. Hier werden vragen beantwoord van omwonenden. Vragen die gesteld werden, gingen vooral over hoe het vervolg eruit ziet en of omwonenden uit hun woning moeten.
 

Update onderzoek

Zoals eerder aangegeven wordt er onderzocht of er nog meer explosieven liggen. Een deel van dat onderzoek is inmiddels gedaan. Maar een deel moet ook nog gebeuren. Dat kan nog tot begin volgende week (week van 5 december) duren. De EOD benadrukt dat de situatie veilig is. Dit is de uitkomst van het overleg van de gemeente met politie, de EOD en ingenieurs- en adviesbureau IDDS van dinsdag 29 november.

Ook de ontmanteling van de bom, na het onderzoek, gaat zeker een aantal weken duren. In de week van 5 december is er opnieuw overleg tussen gemeente, politie, EOD en IDDS. Dan kunnen we waarschijnlijk meer zeggen over de tijdlijn en mogelijke gevolgen. Wanneer er meer duidelijk is, gaan we inwoners verder informeren.