Kan jouw gezin wel wat ondersteuning gebruiken? Ervaar jij in jouw gezin problemen, zit het vaak tegen en hoeft er maar iets te gebeuren of de emmer loopt over? Op zulke momenten lukt het niet meer om voldoende tijd en aandacht aan je kinderen te besteden, terwijl je ze dat van harte gunt. Weet dat je niet alleen bent. Buurtgezinnen kan jou helpen. 

Buurtgezinnen is er voor gezinnen die het (even) moeilijk hebben. Ze gaan voor jou op zoek naar een passend steungezin. Een steungezin wordt voor een langere periode jullie steun. Samen bespreken jullie wensen en mogelijkheden van jouw gezin en het steungezin. Die steun die je krijgt kan van alles zijn: een (halve) dag per week een peuter opvangen, een kleuter naar zwemles of sport brengen of een rustige huiswerkplek bieden aan een puber. Heel praktische steun dus, bij hele alledaagse dingen. Je hoeft het niet alleen te doen. Opvoeden, doen we samen!

Aanmelden als vraaggezin

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken? Misschien kan Buurtgezinnen een handje helpen. Je kunt je aanmelden via www.buurtgezinnen.nl(externe link). Coördinator Janet van Helden neemt contact op met jouw gezin en bespreekt wat Buurtgezinnen voor jullie kan betekenen.

Aanmelden als steungezin

Veel steungezinnen ervaren de ondersteuning als zingevend en een verrijking van hun leven. Wil je op vrijwillige basis iets betekenen voor een ander gezin en heb je tenminste een dagdeel per week beschikbaar? Aarzel niet en meld je dan als steungezin aan. Meer informatie kun je opvragen bij de coördinator, Janet van Helden 06 44 32 32 60 of janet@buurtgezinnen.nl

‘’Lies en Huib zijn in de zestig en hebben twee dochters. Maar hun kinderen en kleinkinderen wonen vrij ver weg en hebben hun eigen drukke leven, waardoor er minder contact is dan Lies en Huib zouden willen. Na bemiddeling door Buurtgezinnen maken Lies en Huib sinds een jaar iedere dinsdag een uitstapje met Myrthe, de dochter van Odylia. “Het is zo mooi om met kinderen om te gaan, ze zijn puur en eerlijk. Fijn om zo een verschil te maken in een kinderleven,” aldus Huib. “Lies en Huib zijn warm, vriendelijk en zorgzaam,” vult Odylia aan. “Ze zijn een bonusopa en -oma die in de buurt wonen. Myrthe is stapelgek op ze en geniet van hun aandacht. Mij geeft het de tijd om me te richten op mijn zoon, die extra zorg nodig heeft. Ik vind het ook heel fijn dat ik met allerlei vragen bij Lies en Huib terechtkan.”

Een kansrijke start voor alle kinderen in Lingewaard

Ieder kind in Lingewaard verdient de best mogelijke start van het leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1.000 levensdagen zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller van fysieke en mentale problemen op latere leeftijd. In de coalitie Kansrijke Start Lingewaard werken professionals en vrijwilligers samen.