Carnaval in Lingewaard vieren we dit jaar vooral in cafés en zalen. Dat is de conclusie van het overleg tussen carnavalsverenigingen, horeca en de gemeente Lingewaard. Burgemeester Nelly Kalfs: “De afgelopen maanden heb ik regelmatig overleg gehad met de carnavalsverenigingen. Gelukkig kan er, op de valreep, toch een klein carnavalsfeest komen. Misschien niet zoals we gewend zijn of graag zouden willen. Maar aan de andere kant: toch meer dan dat we gedacht hadden!”

Carnaval in alle kernen

Ondernemers en carnavalsverenigingen zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. Zaterdag is de traditionele sleuteloverdracht waarbij de burgemeester de sleutels van de kernen overhandigd aan de carnavalsprinsen. In de meeste kernen wordt een aangepast carnaval georganiseerd. Er zijn geen optochten. De feesten vinden binnen plaats en meestal wordt er gewerkt met kaartverkoop. Geen kaartje betekent geen toegang. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de verschillende horecagelegenheden en/of carnavalsverenigingen.

Geen frusjoppe in Huissen

Carnaval binnen vieren betekent ook geen traditioneel frusjoppe in Huissen. In een aantal horecagelegenheden wordt binnen een feest georganiseerd. Buiten carnaval vieren kan niet. Burgemeester Nelly Kalfs: “Kom dus niet naar Huissen om op straat carnaval te vieren. Maar koop een kaartje en vier gezellig carnaval binnen. Geniet van het elkaar ontmoeten en samen carnaval vieren. Alaaf en Helau!”