Standplaats: Bemmel | Opleidingsniveau: HBO

Minimaal aantal uren per week: 32 | Maximaal aantal uren per week: 

Maandsalaris: 4.208 | Salaris niveau: 9

Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op vast

Consulent Jeugd

32-36 uur - 2 fte beschikbaar

Help jij mee met het verhogen van de dienstverlening in het sociaal domein aan Lingewaardse inwoners? Stel je de inwoner centraal, kijk je met een integrale blik en verbind jij graag verschillende wetten in het sociaal domein aan elkaar? Bouw je samen met je collega’s aan het sociaal domein in de mooie gemeente Lingewaard? En heb jij de drive om ons jeugdstelsel verder te verbeteren en bij te dragen aan onze ambities om kinderen en jongeren in Lingewaard veilig en gezond te laten opgroeien en hen optimale ontwikkelkansen te bieden?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw functie

Je komt te werken in het team jeugd. Dit team vormt de toegang naar specialistische hulp op het gebied van Jeugd. Er wordt integraal samengewerkt met team Wmo, Werk en Inkomen. Daarnaast is de samenwerking met de externe partijen als de zorgaanbieders, zowel lokaal als regionaal, als het voorliggend veld als de gecertificeerde instellingen en Veilig Thuis van groot belang.

Als consulent Jeugd ondersteun je jeugdigen en gezinnen. Je komt in actie bij uiteenlopende vragen en problemen, variërend van opvoedondersteuning tot huiselijk geweld en kindermishandeling. Met netwerkpartners, collega’s en de betrokken gezinnen ga je samen op zoek naar oplossingen.

Bij complexe problematiek kijk je samen met de jeugdige, ouders/opvoeders en betrokken partijen wat nodig is, en neem je de rol van procesregie op je. Om de juiste kwaliteit van de zorgverlening te bieden, schakel je op inhoud met de gedragsdeskundige en waar nodig met inkoop en beleid.

Jouw belangrijkste taken

 • Je neemt kernbeslissingen in afstemming met de gedragswetenschapper;
 • Je monitort en voert procesregie op de kwaliteit en beoogde effect van ingezette zorg;
 • Je faciliteert planbijeenkomsten met de betrokkenen, het netwerk en professionals volgens de methode van de nieuwe route;
 • Behandeling van Veilig Thuis meldingen.  

Jouw plek in team toegang sociaal domein

Het team toegang sociaal domein is onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet,  Maatschappelijke ondersteuning (Wmo), en de Jeugdwet. Het team werkt vanuit het Kantelingsprincipe/de Nieuwe Route. Hierbij zetten we in op eigen kracht en regie van de inwoner, het netwerk en algemene voorzieningen. Daar waar nodig kiezen we voor inzet van specialistische zorg.

De ontwikkelingen binnen het sociaal domein zijn van alle dag. Zo ook in de gemeente Lingewaard. Binnen het team TSD gaat de ontwikkeling van de sociale basis impact hebben op hoe we de gemeentelijke toegang tot maatwerk hebben te organiseren. Daarnaast willen we binnen team TSD toewerken naar het vergroten van eigen verantwoordelijkheid en zelf organiserend vermogen. Je gelooft en onderschrijft deze beweging. Je durft de uitdaging aan te gaan om in een veranderende omgeving jouw inbreng te leveren.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een stevige persoonlijkheid met goede gespreksvaardigheden, waarmee je ouders, zorgaanbieders en andere ketenpartners in hun kracht zet. Je bent proactief, kunt goed netwerken en werkt en denkt oplossingsgericht. Je bent goed in staat om de aard en ernst van situaties in te schatten. Daarbij weet je op te schalen waar nodig maar ook af te schalen waar kan.

Je hebt ervaring in het begeleiden van gezinnen met complexe en uiteenlopende problematiek. Ook heb je ervaring in samenwerking met specialistische zorgaanbieders als Veilig Thuis en Jeugdbescherming.

 • Minimaal HBO-werk en denkniveau;
 • SKJ-registratie of deze willen behalen;
 • Het is een pré als je ervaring en/of kennis hebt van de methodiek de Nieuwe Route en de omgekeerde toets;
 • Je bent analytisch, doorziet de kern en bent in staat goede conclusies te trekken;
 • Je bent een verbindende persoonlijkheid en kan goed omgaan met verschillende belangen.

Heb jij minder ervaring dan wij vragen? En wel de ambitie en competenties die horen bij een functie als Consulent Jeugd? Solliciteer dan vooral! Wij ondersteunen jou graag in de vorm van studie en coaching. Ook koppelen we een ervaren consulent aan je bij wie je terecht kunt met al je vragen.

Competenties

 • Analytisch;
 • Flexibel;
 • Verbindend;
 • Samenwerkingsgericht;
 • Besluitvaardig.

Wij bieden

Contract

 • Een uitdagende baan voor 32 tot 36 uur per week voor een jaar;
 • De mogelijkheid tot een vast contract, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de Jeugdwet en bij goed functioneren;
 • Een vernieuwd gemeentekantoor met flexibele werkplekken;
 • De gemeente Lingewaard hecht waarde aan jouw talentontwikkeling en bieden de mogelijkheid om tot het volgen van opleidingen, cursussen of seminars;
 • Een informele en platte organisatie waar het prettig (samen-)werken is.

Salaris

 • Een fulltime (36 uur) bruto maandsalaris van maximaal € 4.208,- (schaal 9);
 • Bovenop je salaris krijg je een vrij te besteden budget van 17,05% op jaarbasis. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor jouw kosten woon-werk, een sportschoolabonnement, een (elektrische) fiets, het volgen van een studie of het kopen van extra verlof.

Hoe solliciteer je?

We kijken uit naar jouw sollicitatie. Solliciteren kan via www.werkeningelderland.nl voor 1 september 2022.

Om een nog beter beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te krijgen, kan het zijn dat we jouw LinkedIn-profiel raadplegen.

Door te solliciteren op deze functie stem je ermee in dat wij persoonsgegevens op jouw (digitale) cv en motivatie verwerken. Heb je de functie niet gekregen? Dan verwijderen wij jouw gegevens binnen 4 weken.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de functie, onze organisatie en met wie je gaat samenwerken? Neem dan vooral contact op met Emile van Nassau, adviseur P&O, tel: 06 50 07 27 86 of e.vannassau@lingewaard.nl  of Evelien Verbrugge, Teammanager TSD, tel: 06 11 76 43 60  of e.verbrugge@lingewaard. Je kunt ons bellen, WhatsAppen of mailen.

Inclusie disclaimer

Een diverse en inclusieve gemeente, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Als Lingewaard doen we daar moeite voor. We streven naar een werkomgeving waar samenwerking, aandacht voor individuele kwaliteit en ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Waar het kan en in overleg passen we het werk of de werkomgeving aan om zo een duurzame match te creëren. We hopen dat iedereen zich welkom voelt om te reageren op onze vacatures. Is jouw talent #Beschikb@@r, solliciteer dan nu!