Ondernemersverenigingen in Lingewaard zijn maandag 23 maart samen met de Verenigde Ondernemers Betuwe (VERON) een coronahulplijn gestart. Via het telefoonnummer 026 32 60 117 kunnen ondernemers vragen stellen over alle maatregelen die de overheid neemt om ondernemers te helpen. Een poule van deskundigen, zoals financieel adviseurs, helpt collega-ondernemers op deze manier verder.

De afgelopen week verscheen enorm veel informatie over maatregelen via allerlei kanalen. Voor ondernemers en zzp’ers kan het lastig te overzien zijn van welke maatregelen zij gebruik kunnen maken. Daarom adviseert de poule met deskundigen bij vragen over bijvoorbeeld:

  • Werktijdverkorting;
  • Aanvragen van Bbz-regelingen;
  • Aanvragen voor uitstel van rente en aflossing bij banken;
  • Afspraken over huurverplichtingen.

Het telefoonnummer is van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur. Vragen van ondernemers worden opgeschreven en uitgezet in de poule van deskundigen. De vraagsteller krijgt vervolgens contactgegevens van één van de deskundigen om het advies verder te bespreken.

Ondernemers die ook graag hun expertise willen inzetten voor collega-ondernemers kunnen zich aanmelden via ondernemersloket@lingewaard.nl.