Op deze pagina vindt u belangrijke berichten over het coronavirus. Er komt regelmatig nieuwe informatie bij. Wij adviseren u dan ook deze pagina goed in de gaten te houden.

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt u actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen via 0800-1351. Wij volgen de richtlijnen en informatie van het RIVM en de GGD Gelderland-Midden. 

 • Hulp voor gezinnen (kinderen en ouders)

  De maatregelen die de regering neemt om het coronavirus te bestrijden, hebben grote maatschappelijke gevolgen. Het kan een uitdaging zijn om met alle veranderingen om te gaan. Vooral voor ouders en hun kinderen kan het lastig zijn om de hele dag met elkaar thuis te zijn. Het Nederlands Jeugdinstituut voorziet kinderen, ouders, opvoeders en professionals van informatie en tips hierover.

 • Huisartsen in Huissen/Angeren alleen nog spoedeisende hulp

  De huisartsen in Huissen en Angeren hebben hun praktijkvoering in verband met het coronavirus anders moeten inrichten. Zij verlenen voorlopig alleen nog maar spoedeisende hulp.

 • Buurtbemiddeling, ook nu!

  We helpen elkaar waar het kan. We zetten nu even alles opzij om voor elkaar te kunnen zorgen. Buren doen boodschappen voor elkaar en er gebeurt van alles om onze kwetsbare medemens te helpen. Onbedoeld kunnen anderen daar last van hebben. We begrijpen dat juist nu burenoverlast extra vervelend kan zijn. Want u hoort en ziet elkaar meer dan in normale tijden. Misschien accepteert u nu ook wel minder van elkaar. Op www.problemenmetjeburen.nl staan tips hoe u hiermee om kunt gaan.

 • Nieuwe noodverordening per 27 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, heeft op 27 maart 2020 een aangepaste noodverordening afgekondigd. 

 • Noodopvang en 24-uurs opvang voor kinderen van 0 – 12 jaar

 • Alle bijeenkomsten afgelast

  Het kabinet heeft besloten dat alle bijeenkomsten tot 1 juni niet doorgaan. Dit geldt ook voor alle evenementen en bijeenkomsten in Lingewaard. Bijvoorbeeld de activiteiten rondom Koningsdag, dodenherdenking en de activiteiten rondom de Bevrijding. Voor de Lintjesregen zijn aparte afspraken gemaakt.  

 • Information in English and other languages

  You can find more information about the coronavirus in English and other languages on www.pharos.nl/coronavirus. The website offers the information in English, Arabic, Turkish, Polish and Tigrinya. You will also find information about the coronavirus in other languages ​​on the website of the National Government.

 • Informatie coronavirus in andere talen

  Sommige mensen hebben moeite om de beschikbare informatie over het coronavirus te begrijpen. Denk aan laaggeletterden, ouderen en migranten. Op www.pharos.nl/coronavirus/ staan de maatregelen ingevoerd door de overheid in begrijpelijke taal met duidelijke afbeeldingen. Daarnaast biedt de website de informatie aan in het Engels, Arabisch, Turks, Pools en Tigrinya.

 • Ruimere tijd voor laden en lossen winkels de Zilverkamp Huissen

  Tijdens de coronacrisis is het belangrijk dat winkels genoeg voorraad blijven houden. Daarom werken transportbedrijven dag en nacht om de voorraad op peil te houden. Dit lukt bij winkelcentrum de Zilverkamp in Huissen niet altijd binnen de daarvoor aangegeven tijden. Daarom nam het college van burgemeester en wethouders het besluit om de laad- en lostijden voor winkelcentrum de Zilverkamp uit te breiden.

 • Inzameling medische hulp- en beschermmiddelen

  Ook in gemeente Lingewaard zamelen we medische hulpmiddelen in, die beschermen tegen het coronavirus. Denk hierbij aan mondkapjes en brillen. Deze materialen zamelen wij in voor alle zorgverleners. Bij verschillende huisartsen in onze gemeente zijn inzamelplekken gemaakt.