Op deze pagina vindt u belangrijke berichten over het coronavirus. Er komt regelmatig nieuwe informatie bij. Wij adviseren u dan ook deze pagina goed in de gaten te houden.

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt u actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen via 0800-1351. Wij volgen de richtlijnen en informatie van het RIVM en de GGD Gelderland-Midden. 

Los van de corona crisis kennen het rijk en de gemeente verschillende regelingen voor inwoners om hen te helpen en/of ondersteunen. Bijvoorbeeld inkomensondersteuning, hulp bij schulden, belastingtoeslagen of geen of beperkt inkomen bij ziekte. Alle regelingen die u mogelijk kunnen helpen zijn terug te vinden in de voorzieningenwijzer van de gemeente Lingewaard.

 • Buurtbemiddeling in coronatijd

 • Noodopvang kinderen

  De kinderopvang (dagopvang en BSO) en het basisonderwijs zijn gesloten tot en met tenminste 25 januari 2021. Wel is er is noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie.
 • Vrijwilligerswerk vraag en aanbod

  Heeft u hulp nodig van een vrijwilliger, of wilt u zich zelf graag inzetten als vrijwilliger? Stichting Welzijn Lingewaard heeft en vrijwilligers vacaturebank waar vraag en aanbod samen komen.
 • Bel 0800 1202 voor een coronatest

  Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.
 • Samen gezond: GGD beantwoordt vragen

  Heeft u praktische vragen over het opengaan van scholen, kinderopvang, gastouderopvang of (sport)verenigingen? Op www.ggdsamengezond.nl vind u het antwoord op veel gestelde vragen. U kunt ook contact leggen met een van de GGD-collega’s. Zij kunnen met u meedenken en advies geven. Deze website is een idee van de GGD Gelderland-Midden, GGD Noord- en Oost Gelderland en GGD Gelderland-Zuid.
 • Maatregelen voor Wmo- en OV-reizigers

  Vanwege het coronavirus heeft Avan maatregelen ingesteld. Zo kunnen zij het vervoer zo veilig mogelijk houden. Avan volgt de adviezen van het RIVM.
 • Huwelijk/geregistreerd partnerschap in coronatijd

  Door het coronavirus gelden de RIVM-maatregelen bij het voltrekken van een huwelijk of geregistreerd partnerschap.
 • Geen geld voor een laptop? Stichting Leergeld Oost Betuwe helpt!

  Een laptop om thuis schoolwerk te kunnen doen is in deze tijd onmisbaar geworden. Helaas is het aanschaffen van een laptop in veel gezinnen niet zomaar mogelijk. Stichting Leergeld helpt gezinnen in Lingewaard die een laptop niet zomaar kunnen betalen.
 • Tips buurtbemiddeling in coronatijd

  Tijdens de coronacrisis zijn mensen vaker en langer thuis dan anders. Er kunnen daardoor extra irritaties tussen buren ontstaan. Aanbellen bij de buren is in deze tijd niet altijd mogelijk. Wat nu? Buurtbemiddeling heeft vijf tips.
 • Informatie voor mantelzorgers

  Hieronder kunt u extra informatie en tips vinden voor het vragen van hulp. Per stap geven we aan waar en hoe u gebruikt kunt maken van (extra) ondersteuning. 
 • Hulp bij geldproblemen

  Heeft u door de coronacrisis misschien geldzorgen of vragen over uw financiën? Weet dat u hierbij gratis hulp en advies kunt krijgen zodat uw problemen niet nog groter worden. Dit geldt voor inwoners, maar ook voor ondernemers.
 • Information in English and other languages

  You can find more information about the coronavirus in English and other languages on www.pharos.nl/coronavirus. The website offers the information in English, Arabic, Turkish, Polish and Tigrinya. You will also find information about the coronavirus in other languages ​​on the website of the National Government.
 • Informatie coronavirus in andere talen

  Sommige mensen hebben moeite om de beschikbare informatie over het coronavirus te begrijpen. Denk aan laaggeletterden, ouderen en migranten. Op www.pharos.nl/coronavirus/ staan de maatregelen ingevoerd door de overheid in begrijpelijke taal met duidelijke afbeeldingen. Daarnaast biedt de website de informatie aan in het Engels, Arabisch, Turks, Pools en Tigrinya.
 • Ruimere tijd voor laden en lossen winkels de Zilverkamp Huissen

  Tijdens de coronacrisis is het belangrijk dat winkels genoeg voorraad blijven houden. Daarom werken transportbedrijven dag en nacht om de voorraad op peil te houden. Dit lukt bij winkelcentrum de Zilverkamp in Huissen niet altijd binnen de daarvoor aangegeven tijden. Daarom nam het college van burgemeester en wethouders het besluit om de laad- en lostijden voor winkelcentrum de Zilverkamp uit te breiden.
   
 • Heeft u vragen over het coronavirus?