Op deze pagina vindt u belangrijke berichten over het coronavirus. Er komt regelmatig nieuwe informatie bij. Wij adviseren u dan ook deze pagina goed in de gaten te houden.

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt u actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen via 0800-1351. Wij volgen de richtlijnen en informatie van het RIVM en de GGD Gelderland-Midden. 

Los van de corona crisis kennen het rijk en de gemeente verschillende regelingen voor inwoners om hen te helpen en/of ondersteunen. Bijvoorbeeld inkomensondersteuning, hulp bij schulden, belastingtoeslagen of geen of beperkt inkomen bij ziekte. Alle regelingen die u mogelijk kunnen helpen zijn terug te vinden in de voorzieningenwijzer van de gemeente Lingewaard.

 • De beperkte vermogenstoets wordt niet ingevoerd voor Tozo-4. Een Tozo-3 aanvraag kunt u nog met terugwerkende kracht aanvragen.
 • Heeft u hulp nodig van een vrijwilliger, of wilt u zich zelf graag inzetten als vrijwilliger? Stichting Welzijn Lingewaard heeft en vrijwilligers vacaturebank waar vraag en aanbod samen komen.
 • Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.
 • Vanwege het coronavirus heeft Avan maatregelen ingesteld. Zo kunnen zij het vervoer zo veilig mogelijk houden. Avan volgt de adviezen van het RIVM.
 • Door het coronavirus gelden de RIVM-maatregelen bij het voltrekken van een huwelijk of geregistreerd partnerschap.
 • Een laptop om thuis schoolwerk te kunnen doen is in deze tijd onmisbaar geworden. Helaas is het aanschaffen van een laptop in veel gezinnen niet zomaar mogelijk. Stichting Leergeld helpt gezinnen in Lingewaard die een laptop niet zomaar kunnen betalen.
 • Tijdens de coronacrisis zijn mensen vaker en langer thuis dan anders. Er kunnen daardoor extra irritaties tussen buren ontstaan. Aanbellen bij de buren is in deze tijd niet altijd mogelijk. Wat nu? Buurtbemiddeling heeft vijf tips.
 • Hieronder kunt u extra informatie en tips vinden voor het vragen van hulp. Per stap geven we aan waar en hoe u gebruikt kunt maken van (extra) ondersteuning. 
 • Heeft u door de coronacrisis misschien geldzorgen of vragen over uw financiën? Weet dat u hierbij gratis hulp en advies kunt krijgen zodat uw problemen niet nog groter worden. Dit geldt voor inwoners, maar ook voor ondernemers.
 • You can find more information about the coronavirus in English and other languages on www.pharos.nl/coronavirus. The website offers the information in English, Arabic, Turkish, Polish and Tigrinya. You will also find information about the coronavirus in other languages ​​on the website of the National Government.
 • Sommige mensen hebben moeite om de beschikbare informatie over het coronavirus te begrijpen. Denk aan laaggeletterden, ouderen en migranten. Op www.pharos.nl/coronavirus/ staan de maatregelen ingevoerd door de overheid in begrijpelijke taal met duidelijke afbeeldingen. Daarnaast biedt de website de informatie aan in het Engels, Arabisch, Turks, Pools en Tigrinya.
 • Tijdens de coronacrisis is het belangrijk dat winkels genoeg voorraad blijven houden. Daarom werken transportbedrijven dag en nacht om de voorraad op peil te houden. Dit lukt bij winkelcentrum de Zilverkamp in Huissen niet altijd binnen de daarvoor aangegeven tijden. Daarom nam het college van burgemeester en wethouders het besluit om de laad- en lostijden voor winkelcentrum de Zilverkamp uit te breiden.