Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2019 vindt het landelijke Democratiefestival plaats. De gemeente Lingewaard brengt u daar graag naar toe! 

Op het Democratiefestival vieren we de democratie in Nederland. Iedereen is welkom om meningen te delen, inspiratie op te doen, bij te leren of een gezellige dag te hebben. Dit alles  in een informele festivalsfeer. Denk bijvoorbeeld aan hoorcolleges van sprekers als Maarten van Rossem, Diederik Samson en Hugo Borst. Er is ruimte om te discussiëren, te praten en te genieten van goed eten en drinken. Ook is er muziek, theater en sport, er zijn exposities, bijzondere excursies en nog veel meer. Het festival wordt gehouden op het Nijmeegse eiland Veur-Lent.

Gratis vervoer vanuit Bemmel

De gemeente Lingewaard ondersteunt de organisatie en het doel van het Democratiefestival. Daarom rijdt er op vrijdag 30 augustus 2019 een bus om inwoners van gemeente Lingewaard naar het festival te brengen. U bent vanaf 10.30 uur welkom in De Tabaksschuur (naast het gemeentehuis). Hier krijgt u een kop koffie of thee en een lekkernij. De Lingewaard-bus vertrekt vanaf het parkeerterrein bij het gemeentehuis om 11.00 uur. Om 18.00 uur rijdt de Lingewaard-bus terug naar Bemmel. Het festival gaat door tot 00.00 uur. U kunt er voor kiezen om ook voor het avondprogramma te blijven. U moet dan uw eigen vervoer naar terug naar Bemmel regelen.

De toegang tot het festivalterrein en alle activiteiten op het terrein zijn gratis. De heen- en terugreis met de Lingewaard-bus zijn ook kosteloos. Daarnaast krijgt u van gemeente Lingewaard een rugzakje met lunchpakket, en enkele vouchers voor het kopen van drankjes op het festivalterrein. 

Aanmelden voor de gratis Lingewaard-bus tot en met zondag 11 augustus

Aanmelden voor de Lingewaard-bus kan tot en met zondag 11 augustus. U meldt zich aan door uw voor- en achternaam te e-mailen naar gemeente@lingewaard.nl. U bent van harte uitgenodigd om uw familie, vrienden en collega’s mee te nemen. Zij dienen zich wel aan te melden. Er is plaats voor maximaal 50 personen in de bus, dus meld u snel aan! De gemeente Lingewaard ziet u graag op 30 augustus.