Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over het resterende bedrag van de energietoeslag voor het jaar 2023.

In december hebben inwoners die er recht op hadden een eerste deel van de energietoeslag ontvangen, ter waarde van € 500. We hadden toen aangekondigd dat het resterende bedrag van € 800 vóór 31 maart 2023 zou worden uitbetaald. Echter, de Rijksoverheid heeft besloten dat gemeenten het resterende bedrag van € 800 nog niet mogen uitkeren, omdat er eerst wijzigingen in de wet moeten worden doorgevoerd. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om je aan te melden voor de energietoeslag 2023. We verwachten dat deze wijzigingen pas na de zomer worden doorgevoerd. Als we eerder zouden uitbetalen, kan dit mogelijk nadelige gevolgen hebben voor andere inkomsten van inwoners, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag.

Aanvragen energietoeslag 2023

In 2023 komt er een energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. De Rijksoverheid werkt aan nieuwe wet. Deze wordt ná de zomervakantie behandeld in de Tweede Kamer. Tot die tijd kunt u de toeslag nog niet aanvragen. Zodra meer bekend is leest u dat op deze pagina. 

Voor wie?

De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. 

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de energietoeslag  

Belastingvrij

Over de Energietoeslag betaalt u geen belasting. U hoeft de toeslag daarom niet op te geven bij uw belastingaangifte over de jaren 2022 en 2023.

Contact

Heeft u vragen over deze en andere regelingen? Dan kunt u contact opnemen via (026) 32 60 111.