De energierekening is in korte tijd heel hoog geworden. Hierdoor komen veel huishoudens moeilijker rond. Heeft u door de hoge energierekening meer moeite om uit te komen met uw geld? Op deze pagina vindt u alle regelingen vanuit ons en de overheid. Ook hebben we handige websites met bespaartips voor u op een rijtje gezet. 


Energietoeslag

Huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm krijgen een vergoeding voor de energiekosten. Een deel komt van het Rijk en de gemeente vult dit bedrag aan. Lees alles over de energietoeslag en vraag direct aan


Een lagere energierekening door prijsplafond

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers.  Voor november en december ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van € 190 per maand(externe link). Alle informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid(externe link). Daar vindt u ook een overzicht met alle maatregelen van de overheid(externe link).


Krijg hulp en tips van het Energieloket

Via het Energieloket kun je gratis advies(externe link) krijgen van een Energiecoach. Daarnaast kun je gratis producten en installatiehulp krijgen. Ook vindt u op de website van het Energieloket(externe link) een overzicht met subsidies waar u mogelijk gebruik van kunt maken. 


Tijdelijk Noodfonds Energie

Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens, die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening. Dit geldt voor de periode van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds aanvragen voor de hele periode. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid(externe link).


Operatie Isolatie

Wij willen mensen met een slecht geïsoleerde koopwoning en een laag inkomen helpen bij het isoleren van hun huis. Het gaat hierbij om grote isolatiemaatregelen, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Een erkend bedrijf voert de werkzaamheden uit. De gemeente betaalt de rekening. Meer informatie en aanmelden.