De energierekening is in korte tijd heel hoog geworden. Hierdoor komen veel huishoudens moeilijker rond. Heeft u door de hoge energierekening meer moeite om uit te komen met uw geld? Op deze pagina vindt u alle regelingen vanuit ons en de overheid. Ook hebben we handige websites met bespaartips voor u op een rijtje gezet. 


Energietoeslag

Huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm krijgen een vergoeding voor de energiekosten. Een deel komt van het Rijk en de gemeente vult dit bedrag aan. Lees alles over de energietoeslag


Een lagere energierekening door prijsplafond

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers.  Voor november en december ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van € 190 per maand(externe link). Alle informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid(externe link). Daar vindt u ook een overzicht met alle maatregelen van de overheid(externe link).


Krijg hulp en tips van het Energieloket

Via het Energieloket kun je gratis advies(externe link) krijgen van een Energiecoach. Daarnaast kun je gratis producten en installatiehulp krijgen. Ook vindt u op de website van het Energieloket(externe link) een overzicht met subsidies waar u mogelijk gebruik van kunt maken.