Het college heeft besloten om twee nieuwe fiets/voetgangersoversteken te realiseren op de Nielant in Huissen. Hiermee wordt het voor fietsers en voetgangers makkelijker en veiliger om de Nielant over te steken. Op de onderstaande afbeelding ziet u waar de oversteken komen te liggen. 

Aanleggen oversteken

De eerste oversteek wordt aangelegd ter hoogte van de Sportdreef en sluit aan op het fiets-/voetpad door de Parkzanderij.

De tweede oversteek komt ter hoogte van de bestaande kruising met de Schaapsdam. Deze oversteek wordt met een nieuw fietspad verbonden met de Wagenweg. Beide oversteken worden beveiligd met verkeerslichten. Zo ontstaan er directe en korte fietsroutes van de verschillende buurten naar de scholen en het winkelcentrum de Zilverkamp.

Geschiedenis

De wijkplatforms en de basisscholen hebben bij ons aangegeven dat de Nielant lastig over te steken is voor schoolgaande kinderen en fietsers die naar het winkelcentrum willen. Daarom hebben we samen met hen maatregelen bedacht om dit te verbeteren.  

Zo is het plan gemaakt om de bestaande oversteekplaatsen bij de Holthuizerdreef en de Wagenweg af te waarderen. En twee volledig nieuwe oversteekplaatsen, met verkeerslichten, aan te leggen bij de Sportdreef en de Schaapsdam. 

In 2019 zijn de ontwerpen hiervoor in diverse informatieavonden met de aanwonenden besproken. Ook de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland hebben het plan bekeken. Ook zij vinden dat met deze maatregelen de veiligheid van fietsers verbeterd. Op 11 februari 2020 heeft het college de ontwerptekeningen vastgesteld en het besluit genomen om de oversteken aan te gaan leggen.

Planning

De vergunningprocedure, om af te mogen wijken van het bestemmingsplan, en ook de coronacrisis hebben voor vertraging gezorgd. Maar nu is het dan eindelijk zover. In oktober en november 2022 worden de werkzaamheden uitgevoerd. Zodat iedereen in december 2022 gebruik kan maken van de nieuwe veilige oversteken.

Afsluiting en omleidingen

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Nielant van 7 t/m 27 november afgesloten voor doorgaand verkeer. Alle woningen, winkels, scholen en het tankstation blijven bereikbaar. Ook als fietser moet u de komende weken omfietsen. Let goed op de (omleidings)borden en houdt rekening met extra reistijd. Bekijk de omleidingstekeningen onderaan deze pagina.
 

Omleiding lijn 33 en lijn 300

Vanwege de werkzaamheden rijden lijn 33 en 300 van 7 t/m 27 november niet over de Nielant en de Loostraat. De bushaltes op de Nielant en de Loostraat komen tijdelijk te vervallen. Bij de rotonde Nielant - Ing. Molsweg wordt een tijdelijke halte aangelegd met een fietsenstalling.