Veel ondernemers en ZZP’ers worden hard geraakt door de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Het rijk heeft een noodpakket voor banen en economie bekend gemaakt. Hierin staan zeven maatregelen om ondernemers te steunen waar het kan. Ook de gemeente wil ondernemers helpen. Daarom biedt de gemeente ondernemers de mogelijkheid om de betaling van de gemeentelijke belastingen uit te stellen. De uiterste betaaldatum was 30 april 2020. Het college heeft besloten om dit te verzetten naar 31 juli 2020.

Betaalt u in één keer?

De meeste ondernemers betalen de gemeentelijke belastingen op een zelf gekozen moment. Dit moest dan voor 30 april 2020. Bent u ondernemer? Dan kunt u de betaling uitstellen tot maximaal 31 juli 2020. Hiervoor hoeft u niet te doen.

Betaalt u in termijnen?

Er zijn ook ondernemers en ZZP’ers die via een automatische incasso in tien termijnen betalen. Biedt dit onvoldoende ruimte? Dan kunt u uitstel van betaling aanvragen. De gemeente schort dan de incasso op tot 31 juli 2020. Het dan openstaande bedrag incasseren we vanaf 31 augustus 2020 in vijf gelijke maandelijkse termijnen. Het is niet meer mogelijk om de eerste incassotermijn van 31 maart 2020 te blokkeren. 

Aanvragen uitstel betalen gemeentelijke belasting