Het gemeentekantoor raakte op 22 augustus vorig jaar door brand, rook en roet ernstig beschadigd. Ambtenaren en college werken nu vanuit tijdelijke plekken. In september beginnen we met het opnieuw bouwen van het gemeentekantoor. Hierbij passen we meteen een aantal dingen aan. Klaassen Bouw is de aannemer die de verbouwing uitvoert. Dit is dezelfde aannemer die het gemeentekantoor tien jaar geleden heeft gebouwd. Eind augustus volgend jaar nemen we het vernieuwde gemeentekantoor weer in gebruik.

Waarom begint de verbouwing nu pas?

We zijn direct na de brand begonnen met het ontwerpproces. De architect heeft het gebouw voor een groot deel opnieuw ontworpen met als basis het oude gebouw. De gemeenteraad moest het uiteindelijke ontwerp vaststellen en heeft de financiële gevolgen besproken. In mei heeft de gemeenteraad hiermee ingestemd en half augustus was de aanbesteding klaar. Verder hebben wij veel besproken met de verzekering. Dit heeft allemaal bij elkaar een jaar geduurd.

Aanpassingen bij verbouwing

In de afgelopen acht jaar is er veel veranderd. Zo kregen we meer taken, vooral op het gebied van het sociaal domein. Ook zijn de regels voor privacy strenger geworden. Verder werken we als gemeente steeds meer met inwoners samen. Dit merken we aan het organiseren van allerlei bijeenkomsten en vergaderingen. Het bestaande gemeentekantoor voldoet niet aan al deze eisen. Daarom gaan we het gebouw verbeteren. Hierbij nemen we ook het verduurzamen van het gebouw en de veiligheid van de medewerkers mee.

Hoe ziet het gemeentekantoor er straks uit?

De meeste ambtenaren krijgen een werkplek op de eerste en tweede verdieping. De balie, spreekkamers, de griffie en het college werken op de begane grond. Daar zijn ook verschillende vergaderruimtes die bijvoorbeeld politieke partijen en adviesraden ’s avonds kunnen gebruiken. In het ontwerp staat ook een multifunctionele ruimte tussen de beide vleugels van het gemeentekantoor. Deze ruimte kunnen we gebruiken voor bijeenkomsten en informatieavonden. Daarnaast gaat de gemeenteraad deze multifunctionele ruimte ook gebruiken.

Welkom in tijdelijke units

De verbouwing start in september. Eind augustus volgend jaar nemen we het vernieuwde gemeentekantoor weer in gebruik. Tot die tijd maken wij gebruik van de tijdelijke units rondom kasteel De Kinkelenburg. U bent hier altijd van harte welkom! Op deze website vindt u informatie over onze openingstijden en het maken van een afspraak.