Twintig inwoners van Lingewaard kunnen gratis advies krijgen over het vergroenen van hun tuin. Bovendien halen we bij hen de tegels gratis op.

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Een groene tuin is goed voor het opnemen van regenwater. Bovendien zorgt het voor gratis verkoeling én is het een paradijs voor vogels en vlinders. Kortom, een groene tuin heeft alleen maar voordelen. Daarom voert het Steenbreek-team van De Bastei campagne onder het motto: Stenen eruit, GROEN erin!

Gratis tuinadvies en tuintegels ophalen

Vaak willen mensen wel vergroenen, maar weten ze niet hoe of vinden ze het te veel gedoe. Om ze op weg te helpen, zijn er nu de gratis tuinadviesweken. Die vinden plaats van 12 tot en met 23 april. Een tweede ronde is er van 31 mei tot en met 11 juni. Tuinontwerpers van de bureaus StaLa en INVO geven dan gratis tuinadvies aan in totaal twintig huishoudens in Lingewaard. Maar waar laat je de tuintegels? Onze mensen van Technisch Wijkbeheer Lingewaard halen ze gratis bij u op.

Voorwaarden en aanmelden

Minimaal zestig procent van uw nieuwe tuin moet groen worden. En we willen graag foto’s van uw tuin vóór en na de actie. Via steenbreek.lingewaard@debastei.nl kunt u zich aanmelden voor het tuinadvies en ophalen van de tuintegels. Zo werken we samen aan een groene gemeente! Op www.steenbreeklingewaard.nl vindt u alle info.