Standplaats: Bemmel | Opleidingsniveau: HBO

Minimaal aantal uren per week: 18 | Maximaal aantal uren per week: 

Maandsalaris:  | Salaris niveau: 

Dienstverband: Tijdelijk

 

Griffie-ondersteuner/ junior Raadsadviseur  

Waar kom je terecht?

De gemeente Lingewaard heeft ongeveer 46.500 inwoners. Deze inwoners worden vertegenwoordigd door 29 raadsleden in de gemeenteraad. De gemeenteraad krijgt hierbij ondersteuning van de griffie. De griffie ondersteunt de vergaderingen van de raad en de verschillende commissies. De griffie zorgt ervoor dat alle processen goed verlopen. Besluitvorming vindt in Lingewaard plaats via het zogenaamde B.O.B.-model (B.O.B. = Beeldvorming Oordeelsvorming Besluitvorming). De griffie adviseert de raadsleden gevraagd en ongevraagd en is aanspreekpunt voor organisaties en inwoners die contact zoeken met de gemeenteraad. De griffie is daarnaast een belangrijke schakel in de relatie tussen de raad, het college en de ambtelijke organisatie. De griffie bestaat uit een klein maar hecht team, een raadsgriffier, een plaatsvervangend griffier en een griffie-ondersteuner.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de griffie als het gaat om communicatie-activiteiten. Je produceert een folder, houd social media bij en schrijft teksten voor de raadspagina in de lokale krant. Deze laatste pagina verschijnt gemiddeld één keer per zes weken.
 • Je ondersteunt de griffie in de drukke periode rond de gemeenteraadsverkiezingen. Hierbij pakken wij als team alle voorkomende werkzaamheden op. Denk hierbij aan activiteiten als het gaat om opkomstbevordering, de installatie van de nieuwe gemeenteraad en het inwerkprogramma voor de nieuwe raadsleden. Als Griffie-team bedenken wij gezamenlijk welke activiteiten belangrijk en noodzakelijk zijn. Jij voert onder verantwoordelijkheid van de griffier werkzaamheden zelfstandig uit.
 • Als griffie-ondersteuner help je mee in opkomst bevorderende activiteiten in de aanloop van de verkiezingen. Denk hierbij aan een campagne die de gemeente gaat opstarten of de ondersteuning bij het houden van een lokaal verkiezingsdebat. Jij regelt dan bijvoorbeeld de accommodatie en bent contactpersoon voor de deelnemers aan het debat.
 • Na de verkiezingen ondersteun je in de organisatie van het inwerkprogramma van de raad. Soms ben je bij deze activiteiten aanwezig.
 • Je bent contactpersoon voor de jongerenraad van de gemeente Lingewaard.
 • Je verricht voorkomende werkzaamheden op de griffie.

Welke kwaliteiten zoeken wij?

Jij bent iemand die het leuk vindt om in een klein team te werken. Je bent dan ook een echte teamplayer. Je hebt misschien al werkervaring of rond net een opleiding af. Je bent creatief en kunt goed communiceren. Je bent geïnteresseerd in communicatie over de gemeenteraad en vind het leuk hierover te schrijven of bijvoorbeeld te twitteren. Als je op een griffie werkt vind je politiek interessant en heb je interesse in maatschappelijke vraagstukken. Je bent flexibel. Het is geen probleem als je plotseling iets tussendoor moet aanpakken of in de avonduren moet werken.

Je beschikt over:

-           HBO werk- en denkniveau met bijvoorbeeld een communicatieve of bestuurlijke opleiding; 

-           Enthousiasme

-           Vanwege het tijdstip waarop de vergaderingen plaats vinden is het belangrijk dat je flexibel inzetbaar
            bent. In Lingewaard is de donderdagavond over het algemeen de vaste vergaderavond.

We bieden jou

Uitdaging

 • De kans te bekijken of het werken voor de overheid/gemeente iets voor jou is.
 • Mee te draaien in het team van een griffie in een bijzondere periode rond de gemeenteraadsverkiezingen.

Contract

 • Een uitdagende baan voor 18 uur per week bij de gemeente voor de duur van een jaar;

Salaris

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring een fulltime bruto maandsalaris van maximaal € 3.591,- (schaal 8) o.b.v. 36 uur per week;
 • Bovenop je salaris krijg je van ons een vrij te besteden budget van 17,05% op jaarbasis. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor het vergoeden van reiskosten, het volgen van een studie of het kopen van extra verlof.

En wat nog meer?

Wij hebben een vernieuwd gemeentekantoor mooie flexibele werkplekken (verwacht bij ons geen kantoortuin). Daarnaast is er binnen de gemeente Lingewaard volop de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, cursussen of seminars om jouw ontwikkeling te stimuleren. Wij vertrouwen erop dat jij jouw eigen werk plant en dus ook waar en wanneer je dit uitvoert. Via Lingewaard neem je gratis deel aan verschillende sportactiviteiten zoals een bootcamp, RPM, yoga of hardloopwedstrijden.

Interesse?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je solliciteren voor de functie van Plaatsvervangend raadsgriffier? Dit kan tot en met 23 september 2021 via www.werkeningelderland.nl. De eerste gesprekken staan gepland op 28 september 2021.

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Patrick Peters (Griffier) via 06-31048731. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Jitske Sietinga (P&O), via 06-50072785.

Past deze vacature niet helemaal bij jou of ben je op zoek naar iets anders? Kijk dan eens op deze pagina voor meer vacatures van de gemeente Lingewaard of volg ons via LinkedIn om op de hoogte te blijven van toekomstige vacatures.

Door te solliciteren op deze functie stem je ermee in dat wij persoonsgegevens op jouw (digitale) cv en motivatie verwerken. Word je uiteindelijk niet onze nieuwe collega? Dan verwijderen wij jouw gegevens binnen 4 weken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.