Het hoogtepunt van de coronacrisis lijkt voorbij. Toch moeten we rekening houden met een opleving van het coronavirus in het najaar en de winter. Daarom start 19 september een nieuwe vaccinatieronde. De GGD Gelderland-Midden gaat dan voorlopig alleen op afspraak de herhaalprik met vernieuwde vaccins geven.

Uitnodigingen

Mensen vanaf 60 jaar ontvangen een uitnodiging van het RIVM. Daarna zijn de mensen tussen 12 en 60 jaar die jaarlijks een griepprik ontvangen aan de beurt. Zij krijgen vanaf begin oktober een uitnodiging voor de herhaalprik. Zorgmedewerkers met patiëntencontact worden gelijktijdig uitgenodigd door hun werkgever. Hierna kan iedereen van 12 jaar en ouder op afspraak een herhaalprik halen bij de GGD.

Vaccinatielocaties

Er zijn in de regio vijf grote priklocaties: Ede, Voorthuizen, Duiven en Arnhem (Kronenburg en Presikhaaf). Op die locaties kunnen inwoners iedere dag de herhaalprik halen. In de gemeente Lingewaard vaccineert de GGD in kleinere pop-up locaties één tot twee keer per week. Zo kunt u ook dichtbij een herhaalprik halen. In Lingewaard gaat het om pop-up locaties in Bemmel, Gendt en Huissen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de herhaalprik en vaccinatielocaties op de website van de GGD(externe link).