Bent u ondernemer of zzp’er en komt u in acute financiële problemen door de coronacrisis? Per 1 oktober wordt de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) stopgezet. Heeft u na deze periode financiële ondersteuning nodig? Dan zijn er ook nog mogelijkheden.

Bijstand voor ondernemers (Bbz light) tussen 1 oktober 2021 en 1 januari 2022

Per 1 oktober wordt de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) stopgezet. Heeft u na deze periode financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u mogelijk bij ons bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aanvragen. Uw bedrijf moet dan wel levensvatbaar zijn en voldoen aan de Bbz-voorwaarden. Kijk of u in aanmerking komt op www.krijgikbbz.nl

Wat is Bbz?

Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Dit is een bestaande regeling en op dit moment ook aan te vragen. U kunt bijstand aanvragen in de vorm van een uitkering en/of een bedrijfskrediet.

Versoepeling Bbz uitkering van oktober t/m december

Van 1 oktober t/m 31 december zijn de voorwaarden voor een Bbz uitkering soepeler (Bbz light). Zo wordt aanvragen met terugwerkende kracht mogelijk en komt de vermogenstoets te vervallen. Wij adviseren u dus te wachten met het aanvragen van een uitkering Bbz tot 1 oktober.

Aanvragen vanaf 1 oktober

Kijk eerst of u in aanmerking komt via www.krijgikbbz.nl. Daarmee bespaart u zichzelf en ons tijd en vergeefse moeite. Komt u in aanmerking? Dan kunt u een aanvraag doen via www.arnhem.nl/bbz.

U kunt geen bbz krijgen, wat dan?

Als u geen Bbz kunt krijgen, kijk dan of u voor andere bijstand in aanmerking komt

U kunt via ons ook kosteloos professionele hulp krijgen. Zoals coaching, bijscholing, hulp bij geldzaken en boekhouding, loopbaan coaching, begeleiding naar werk. Kijk voor meer informatie op www.arnhem.nl/ondernemersondersteuning.