Wat doet de gemeente Lingewaard voor de Oekraïense vluchtelingen?

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag dan via het contactformulier of mail naar gemeente@lingewaard.nl. We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vangt de gemeente Lingewaard vluchtelingen op?

De gemeente heeft de afgelopen weken gekeken welke locaties geschikt zijn voor opvang. Begin maart hebben we een locatie voor noodopvang doorgegeven aan de Veiligheidsregio. Deze hoeft (nog) niet ingezet te worden. Daarom richten we ons nu vooral op opvangplekken waar vluchtelingen langere tijd – tussen drie maanden en twee jaar – kunnen verblijven. De Veiligheidsregio gaat vervolgens onderzoeken of de locaties geschikt zijn. 

De gmeente gaat de Kinkelink in Bemmel in ieder geval verbouwen voor de opvang van vluchtelingen. Lingewaard kan hier ongeveer 20 tot 25 vluchtelingen opvangen voor een langere periode. Begin mei is de verbouwing van de Kinkellink klaar. De Veiligheidsregio kan de Kinkellink dan aanwijzen. Omwonenden van de Kinkelink hebben we hiervan op de hoogte gebracht.

Raadsfractie en college spreken steun aan Oekraïne uit. 

Direct na de Russische inval spraken de raadsfracties en het college hun steun uit voor de Oekraïners en hun afschuw over de ‘ongekende daad van agressie’ van het Russische leger.

Verklaring raadsfracties en college over Russische invasie Oekraïne

50.000 euro voor Giro 555

Gemeente Lingewaard heeft € 50.000 gedoneerd aan de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. Daarbij hebben we één euro per inwoner overgemaakt en dat bedrag naar boven afgerond.