Maatregelen vanaf 25 september 2021.

Let op: in verband met coronamaatregelen gelden er aanvullende richtlijnen voor de trouwdag. Lees meer over trouwen tijdens corona in de richtlijnen van de overheid.

Trouwen bij het gemeentehuis

Trouwen bij het gemeentehuis (trouwzaal Kinkelenburg): maximaal 60 personen.
Hoewel de corona-richtlijnen verruimd zijn, is er in de trouwzaal ruimte voor maximaal 60 personen. Dit is inclusief bruidspaar, getuigen en fotograaf.
Bij gratis of flitshuwelijk kunt u maximaal 7 personen meenemen.

Trouwen op externe locatie

Heeft u een trouwlocatie gereserveerd? Neem contact op met de locatie om te bespreken hoeveel gasten u kunt meenemen en of een coronatoegangsbewijs nodig is. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

Bruidspaar en locatiebeheerder ondertekenen het aanvraagformulier ‘Trouwen op locatie’ (zie onderaan deze pagina). De algemene voorwaarden leest u op het aanvraagformulier. 
Aanvullend zijn de coronamaatregelen zoals die door de overheid zijn opgelegd van kracht. De ceremonie kan doorgaan als de locatie open is. Het huwelijk kan niet doorgaan als de maatregelen niet worden nageleefd. Voor ceremonies op een externe locatie geldt dat de locatie zelf verantwoordelijk is voor het naleven van de landelijke coronamaatregelen.

Thuisblijven bij klachten

Heeft u onderstaande klachten, dan kunt u niet trouwen. Is uw getuige ziek? Neem een andere getuige mee en meld dit zo snel mogelijk telefonisch op (026) 32 60 111 of stuur een mail naar burgerzaken@lingewaard.nl

  • Blijft thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuisblijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.

Huwelijk verzetten of niet door laten gaan

Wilt u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap liever verzetten of annuleren? Bel (026) 32 60 111. U kunt ook een mail naar burgerzaken@lingewaard.nl sturen. Verzetten of annuleren is gratis.
 

Aanvraagformulier 'Trouwen op locatie'