Maatregelen vanaf 14 december 2020

Trouwen bij het gemeentehuis

Huwelijken en geregistreerd partnerschappen vinden plaats in de trouwzaal in kasteel de Kinkelenburg. De trouwzaal is zo ingericht dat er tussen de gasten 1,5 meter afstand is.

  • Gratis en Flits-huwelijk: dit is een korte plechtigheid zonder persoonlijke toespraak (naast bruidspaar kunt u maximaal 4 personen meenemen).
  • Huwelijk met ceremonie en persoonlijke toespraak (naast bruidspaar kunt u maximaal 12 personen meenemen).

Mondkapjes

Vanaf 1 december 2020 is het dragen van mondkapjes verplicht in alle openbare en overdekte ruimten. Voor trouwlocatie de Kinkelenburg geldt het volgende:

  • U draagt het mondkapje als u staat of loopt.
  • Wanneer u op een vaste plek zit kan het mondkapje af.
  • De verplichting voor mondkapjes geldt voor personen vanaf 13 jaar.

Lees hier meer over op de website van de rijksoverheid.

Trouwen op externe locatie

Heeft u een trouwlocatie gereserveerd? Dan geldt er een maximaal aantal personen voor een binnen- of buitenlocatie. Neem contact op met de locatie om te bespreken hoeveel gasten u kunt meenemen. 
Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

Bruidspaar en locatiebeheerder ondertekenen het aanvraagformulier ‘Trouwen op locatie’ (zie onderaan deze pagina). De algemene voorwaarden leest u op het aanvraagformulier. 
Aanvullend zijn de coronamaatregelen zoals die door de overheid zijn opgelegd van kracht. De ceremonie kan doorgaan als de locatie open is. Het huwelijk kan niet doorgaan als de maatregelen niet worden nageleefd. Voor ceremonies op een externe locatie geldt dat de locatie zelf verantwoordelijk is voor het naleven van de landelijke coronamaatregelen.

Ziek op de trouwdag

Heeft u onderstaande klachten, dan kunt u niet trouwen. Is uw getuige ziek? Neem een andere getuige mee en meld dit zo snel mogelijk telefonisch op (026) 32 60 111 of stuur een mail naar burgerzaken@lingewaard.nl

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten.

Huwelijke verzetten of niet door laten gaan

Wilt u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap liever verzetten of annuleren? Bel (026) 32 60 111. U kunt ook een mail naar burgerzaken@lingewaard.nl sturen. Verzetten of annuleren is gratis.
 

Aanvraagformulier 'Trouwen op locatie'