Afval: verwijdering van het tussenschot en overgang van oud naar nieuw systeem

Dit item is verlopen op 02-02-2018.

De duocontainer (grondstoffencontainer) wordt een GFT container. Plastic, metaal en drinkpakken (PMD) moet vanaf 1 januari 2018 in zakken.

Vanaf 1 januari 2018 mag u PMD alleen nog in PMD-zakken aanbieden en mag u de duocontainer (grondstofcontainer) alleen nog voor GFT-afval gebruiken. Begin 2018 wordt uit alle duocontainers het tussenschot verwijderd.

Brieven over verwijdering tussenschot worden in januari bezorgd

De firma Plastic Omnium verwijdert de tussenschotten op verschillende datums. Hierover ontvangt u van Plastic Omnium een brief. Deze brief ontvangt u ergens tussen 1 en 31 januari 2018. Het kan dus zijn dat u nog geen brief heeft ontvangen.

Onderaan dit artikel vindt u het overzicht van de datums waarop Plastic Omnium de tussenschotten verwijdert. Op deze dag moet u de container voor 07:00 op de stoep voor uw woning plaatsen.

Er is, daar waar mogelijk, rekening gehouden met de inzameldag van de duocontainer. Hierdoor hoeft u maar één of twee dagen de container leeg te laten voor de verwijdering van het tussenschot.

Twee duocontainers in gebruik

Als u gebruik maakt van twee duocontainers, dan moet u beide containers op genoemde datums aan de straat zetten. Eén van deze containers wordt ingenomen. Op de container die u wilt laten ophalen, mag u een sticker plakken. Deze sticker zit bij de brief die u ontvangen heeft. Heeft u geen brief met sticker ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Door het tussenschot uit de duocontainer te verwijderen, houdt u evenveel ruimte voor uw GFT-afval als in de oude situatie met twee duocontainers.

Vragen?

Heeft u vragen over het verwijderen van de tussenschotten of andere vragen over het nieuwe inzamelsysteem? Neemt u dan gerust contact met ons op via (026) 32 60 111.