Bezorgen reisdocument mogelijk

Dit item is verlopen op 07-11-2018.

Sinds woensdag 3 oktober is het voor inwoners van Lingewaard mogelijk om hun reisdocumenten te laten bezorgen. Wethouder Helga Witjes bezorgde op maandag 22 oktober jl. een paspoort en ID kaart persoonlijk bij een inwoner thuis in Huissen. De bezorging van een ID kaart of paspoort is mogelijk op elk willekeurig adres binnen Nederland.

De documenten worden normaal gesproken door speciaal opgeleide bezorgers van het bedrijf Dynasure bezorgd. Maar voor deze gelegenheid wilde wethouder Helga Witjes graag het eerste document persoonlijk afgeven: “Even langskomen bij het gemeentekantoor om een reisdocument op te halen, kan soms heel onhandig zijn als je een volle agenda hebt. Deze extra service bieden wij onze inwoners graag aan. Het scheelt weer als je het reisdocument gewoon op een doordeweekse avond of zaterdag in huis hebt. Dan kun je je kostbare tijd weer voor andere zaken gebruiken. Inmiddels hebben we al zeven aanvragen binnen.”

Bezorging buiten kantoortijden op elk gewenst adres

Bij de aanvraag van een ID kaart of paspoort kan de aanvrager ervoor kiezen om hun reisdocument te laten bezorgen. Bezorgen kan op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot  18.00 uur. Voor € 4,95 per bezorging wordt het document op elk gewenst adres in Nederland (met uitzondering van Schiphol en de Waddeneilanden) bezorgd. De enige voorwaarde is dat de aanvrager zich op dat adres bevindt om het document in ontvangst te nemen.

Meer informatie over het bezorgen van reisdocumenten is te vinden op onze website via www.lingewaard.nl/thuisbezorgen