Blijverslening gemeente Lingewaard

Dit item is verlopen op 04-04-2018.

Wilt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen woning wonen? En blijven genieten van het gemak van uw eigen woning. U kunt woning zo aanpassen dat mogelijk is. Hiervoor kunt u dan een lening aanvragen: De Blijverslening.

Wat is de Blijverslening?

Met de Blijverslening maakt u uw woning levensloopbestendig waardoor u zo lang mogelijk van uw eigen woning geniet. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een slaapkamer of badkamer op de begane grond of aan het verwijderen van drempels. Misschien moet uw woning geschikt worden gemaakt voor specifieke zorg. Er zijn volop technische snufjes waarmee u uw huis afstemt op uw wensen. Met de Blijverslening financiert u deze aanpassingen aan uw huis. U maakt u uw woning klaar voor de toekomst.

De Blijverslening is beschikbaar voor eigenaar-bewoners en huurders. De lening kan hypothecair of via een persoonlijke lening worden afgesloten.

Heb ik recht op de Blijverslening?

Voordat u een Blijverslening kunt aanvragen, stelt de gemeente vast of u voldoet aan de voorwaarden. Denk hierbij aan een leeftijdsgrens en de woonsituatie (huur, koop, overwaarde e.d.).

Voldoet aan de voorwaarden? Dan kunt u via de gemeente een aanvraag indienen bij het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten).

Bent u geïnteresseerd?

Op de site van de gemeente (www.lingewaard.nl/blijverslening) kunt u meer informatie vinden over de Blijverslening en het aanvraagproces.