Boomfeestdag in Lingewaard

Dit item is verlopen op 23-03-2017.

Woensdag 22 maart organiseren Stichting Lingewaard Natuurlijk, Staatsbosbeheer, Provincie Gelderland, Aannemer Boskalis-Van de Wetering en gemeente Lingewaard gezamenlijk de Boomfeestdag in Lingewaard.

Ruim 200 leerlingen - afkomstig van 6 basisscholen  - planten op die dag 220 bomen in de Gendtsche Polder.

Op dit moment wordt in de Gendtsche Polder gewerkt aan het project Oeverwal dat onderdeel is van het provinciale programma WaalWeelde. Daarbij is veel aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit: het opknappen van “verrommeld” gebied en het ontwikkelen van natuur. Deze locatie leent zich uitstekend voor nieuwe aanplant van hardhout- en zachthoutooibos onder meer langs de Waaldijk.

Medewerkers van Staatsbosbeheer, vrijwilligers van Stichting Lingewaard Natuurlijk en van aannemer Boskalis-Van de Wetering helpen de kinderen bij de aanplant. Ook nemen de kinderen, onder begeleiding van enkele natuurgidsen en boswachters, deel aan een mooie natuurwandeling. Kinderen leren hierdoor niet alleen de functie en de waarde van bomen en struiken in hun directe leefomgeving, maar leren ook dit prachtige gebied kennen.

Lespakket

Basisscholen kunnen een gratis lespakket aanvragen via de Stichting Nationale Boomfeestdag. Aan leerlingen wordt gevraagd om het lespakket voor de boomfeestdag door te nemen. De Stichting Lingewaard Natuurlijk brengt het lespakket bij de basisscholen onder de aandacht.

Startsein Boomfeestdag

Wethouder Johan Sluiter geeft woensdag 22 maart om 09:00 uur het startsein voor Boomfeestdag 2017. Het thema van de boomfeestdag is 'Bomen Verbinden'.