Diverse maatregelen rondom de jaarwisseling

Dit item is verlopen op 27-12-2017.

Openbare afvalbakken

Openbare afvalbakken worden in week 51 en of week 52 verwijderd in verband met de jaarwisseling. Hiermee willen wij vuurwerkschade aan deze bakken voorkomen.

U wordt verzocht geen rommel achter te laten op de plaats waar de tijdelijk verwijderde afvalbakken hebben gestaan. In de loop van de tweede week van het nieuwe jaar worden de afvalbakken teruggeplaatst.

Kledingcontainers

Kledingcontainers worden in de loop van week 52 verwijderd of afgesloten in verband met de jaarwisseling. Hiermee willen wij vuurwerkschade aan deze containers voorkomen.

U wordt verzocht geen kleding/zakken met kleding achter te laten op de plaats waar de kledingcontainers hebben gestaan. In de eerste of tweede week van januari worden de kledingcontainers teruggeplaatst/geopend. Wij verzoeken tot die tijd uw kleding bestemd voor de kledingcontainer thuis te bewaren.

Vegen

De gemeente zal op 2 januari extra veegrondes houden om vuurwerkrestanten op te ruimen. Daarnaast wordt een artikel gepubliceerd waarin een beroep wordt gedaan op burgers om vuurwerkafval op te ruimen. Het opruimen van vuurwerkresten is belangrijk in verband met het gevaar van weigeraars voor mens en dier