Doe mee met de Fiets Telweek!

Dit item is verlopen op 21-09-2017.

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start. Dit is het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst. Denk hierbij aan snelheid, tijdstippen, aantallen en vertragingen. Vanaf vandaag kan iedereen de vernieuwde Fiets Tel-app downloaden. De deelnemers tellen van 18 tot en met 24 september mee tijdens de Nationale Fiets Telweek.

Fiets en tel mee!

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer belangrijke informatie er wordt verzameld. Daarom roepen de organisatie van de Fiets Telweek en de deelnemende regio’s alle fietsers in Nederland op zich aan te melden. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden via de Google Play Store of de Apple Store. Op 18 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag te meten. Deelnemers maken kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite e-bike.

Dit jaar zijn de opdrachtgevers van de Fiets Telweek: provincie Utrecht, provincie Gelderland, provincie Noord-Holland, provincie Noord-Brabant, provincie Overijssel, provincie Flevoland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, Vervoerregio Amsterdam, gemeente Amsterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.