Gemeente Lingewaard huldigt wereldkampioenen

Dit item is verlopen op 07-09-2017.

Kampioenen ontvangen op kasteel De Kinkelenburg.

Onlangs is de Slagwerkgroep van Harmonie Sint Caecilia uit Doornenburg in Heerlen  wereldkampioen geworden in de  Eerste Divisie  Percussie Ensembles. Ook heeft Henk van de Belt uit Huissen onlangs een gouden medaille behaald tijdens de wereldspelen voor politie en brandweer in Los Angeles op het onderdeel triatlon.  Voorts behaalde hij drie bronzen medailles op de wielrenonderdelen 17 mile tijdrit, 64km wegwedstrijd en 400 meter sprint uit stilstaande positie.

Al deze successen waren reden om de sporter en de muzikanten te huldigen. Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven ontving hen op woensdag 23 augustus jl. op kasteel de Kinkelenburg. Over de behaalde successen zei burgemeester Schuurmans-Wijdeven onder meer: “Het is de kroon op jullie doorzettingsvermogen en al die tijd die jullie hebben moeten besteden aan krachttraining, looptechnieken, repetities, trainingskampen, blijkt nu - met de medailles in je handen- goud waard te zijn geweest. Ik hoop dat jullie van je prestaties genieten en dat het vele anderen ook motiveert om aan sport of muziekbeoefening te doen. Ik wil niet alleen de atleet of de muzikant feliciteren maar ook de trainers, instructeurs, dirigenten, het thuisfront en alle andere mensen die jullie hebben begeleid om tot de hoogste podiumtrede te kunnen komen”.

Hierna werd er nog een toost uitgebracht op de behaalde successen.