Gemeentelijke activiteiten rond carnaval

Dit item is verlopen op 14-02-2018.

Tussen 9 en 13 februari barst het carnaval weer los. Naast de optochten zijn er allerlei carnavaleske activiteiten die door de plaatselijke carnavalsstichtingen en verenigingen worden georganiseerd.

De inbreng van de gemeente bij het carnaval is het overdragen van de sleutels aan de carnavalsprinsen en -prinses. De informatie over de lokale activiteiten is geheel in handen van de organiserende vereniging of stichting.

Hieronder een overzicht:

Vrijdagmiddag 9 februari, 16.00 uur: sleuteloverdracht jeugdcarnaval. Op deze middag reikt de burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven samen met kinderburgemeester Guus de sleutels uit aan de jeugdprinsen en jeugdprinses uit Lingewaard. Dit vindt plaats in Cultureel Centrum De Kinkel in Bemmel.

Zaterdag 10 februari vindt om 11.11 uur in Café de Roskam te Bemmel de sleuteloverdracht plaats aan de prinsen en prinses uit de woonkernen van Lingewaard. Tijdens deze happening zijn er optredens van de carnavalsverenigingen en reikt burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven de Orde van de Vlinder uit. Deze orde wordt toegekend aan personen die al jaren veel werk verzetten voor het carnaval. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. U bent van harte welkom

Dinsdag 13 februari: in de avond haalt de burgemeester samen met het college de sleutels weer op bij de carnavalsverenigingen.