Glasvezel buitengebied weer stap dichterbij

Dit item is verlopen op 30-11-2018.

Digitale Stad gaat in de loop van 2019 glasvezel aanleggen in het buitengebied van Lingewaard. Dat verklaarde het bedrijf onlangs aan de gemeente. Glasvezel Buitenaf, de andere glasvezelaanbieder die campagne voerde in Lingewaard, heeft besloten om van de aanleg van glasvezel af te zien. Hieronder vindt u de laatste informatie.

Vanaf september waren er in onze gemeente twee marktpartijen actief die glasvezel wilden aanleggen in het buitengebied van Lingewaard: Glasvezel Buitenaf en Digitale Stad. Inwoners konden zich voor 20 november bij één van deze aanbieders inschrijven. De mate van belangstelling moest bepalen welke partij ook daadwerkelijk tot de aanleg van glasvezel zou overgaan. Dat konden er twee zijn, één of geen enkele.

Glasvezel Buitenaf ziet af van aanleg

Glasvezel Buitenaf heeft nu besloten om geen glasvezel aan te leggen in Lingewaard. Inwoners die zich bij deze aanbieder hadden aangemeld, ontvangen binnen een aantal dagen persoonlijk bericht van Glasvezel Buitenaf, als dat al niet is gebeurd. De afspraken tussen die inwoners en Glasvezel Buitenaf komen te vervallen.

Alsnog voor glasvezel aanmelden

Inwoners in het buitengebied van Lingewaard die een glasvezelaansluiting willen en zich nog niet bij Digitale Stad hebben aangemeld (dus ook mensen die zich eerder aanmeldden bij Glasvezel Buitenaf) kunnen zich alsnog bij Digitale Stad aanmelden. Dit bedrijf heeft de inschrijftermijn verlengd; als u zich aanmeldt tot en met 4 december aanstaande komt u in aanmerking voor dezelfde voorwaarden als andere inschrijvers.

Snel duidelijkheid over planning

Nu duidelijk is dat er een partij is die glasvezel gaat aanleggen in het buitengebied van Lingewaard zijn we weer een stap dichterbij het uiteindelijke doel gekomen: snel internet voor inwoners in het buitengebied. De gemeente gaat binnenkort in overleg met Digitale Stad om afspraken te maken over de planning van de aanleg van glasvezel in 2019 en de fasering van de werkzaamheden.