GO! Gezond Onderweg officieel van start

Dit item is verlopen op 09-12-2018.

Vanaf deze week kunnen kinderen in Huissen en Angeren zich opgeven voor GO! Gezond Onderweg. Ambassadeur en olympisch bokser Enrico la Cruz was bij de kick-off aanwezig en stimuleert kinderen om gezond en fit te worden. Met een subsidie aan GO! Gezond Onderweg maakt de gemeente Lingewaard het mogelijk om 125 kinderen met ernstig overgewicht en obesitas aan GO! deel te laten nemen. Lingewaard wil hiermee kinderen en hun omgeving naar een gezondere leefstijl coachen.

Een groeiend aantal kinderen kampt met overgewicht. Deze signalen krijgen wij in Lingewaard ook van jeugdgezondheidszorg, huisartsen en het onderwijs. Hierbij is een stijgende lijn te zien in het overgewicht naarmate de leeftijd vordert. Het programma GO!, ontwikkeld vanuit Rijnstate, Gemeente Arnhem, Malburgen GEZond, VGGM en zorgverzekeraar Menzis, wil deze lijn doorbreken met een innovatieve ketenaanpak. De aanpak richt zich op het signaleren en behandelen van (ernstig) overgewicht bij kinderen. Dit gebeurt in samenwerking met verschillende zorg- en hulpverleners en het brede netwerk om kind en gezin heen. In Lingewaard heeft Medisch Centrum Loovelden zich sterk gemaakt om dit programma aan de kinderen in onze gemeente aan te bieden.

Aanmelden

De eerste kinderen hebben zich al aangemeld en gaan aan de slag met kindergezondheidscoach Marjolein Postma van GO! Wilt u uw kind(eren) ook aanmelden? Dat kan door contact op te nemen met Marjolein Postma via info@go-nl.nl of marjoleinpostma@go-nl.nl of bel + 31 6 54 35 27 09. In Bemmel, Haalderen, Gendt en Doornenburg gaat GO! in januari van start. In het voorjaar organiseert GO! samen met alle partners een grote feestelijke start bijeenkomst voor alle kinderen in Lingewaard.

Gezonde leefstijl voor kinderen én buurt

Uniek aan GO! is de wijkgerichte aanpak waarbij zorgverleners en hulpverleners samenwerken, zoals jeugdartsen, huisartsen, kinderartsen, diëtiste, fysiotherapeut, jeugdconsulent, maatschappelijk werker en sport- en cultuurcoaches. Samen maken ze afspraken over de behandeling van elk kind. De kindergezondheidscoach is de spil en begeleidt de kinderen en jongeren en hun ouders twee jaar lang met het zich eigen maken van een gezonde leefstijl. Hierbij ligt de focus op goed en lekker eten, veel bewegen en sporten en voldoende rust en ontspanning

Meer weten over GO! Kijk dan op www.go-nl.nl