Inloopavond gedeeltelijke afsluiting Centrum Huissen

Dit item is verlopen op 25-04-2018.

Het centrum van Huissen willen we graag leefbaarder, aantrekkelijker en verkeersveiliger maken. Daarom gaat de gemeente de winkelstraten op de drukste momenten van de dag afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Op zes plaatsen komen binnenkort verzinkbare palen te staan.

Bezoek de inloopavond op maandag 23 april

De inloopavond is tussen 19.00 en 21.00 uur in zalencentrum de Buitenpoort, Helmichstraat 1. U kunt hier de plannen zien. Ook kunt u vragen stellen aan wethouder Peren, projectmedewerkers en de uitvoerend aannemer BAM Verkeerstechniek.

De winkelstraten zijn op alle dagen voor een deel afgesloten

De afsluiting geldt op:

  • Maandag t/m donderdag van 12:00 – 17:00
  • Vrijdag t/m zondag van 12:00 – 24:00

Alleen fietsers, voetgangers, aanwonenden met ontheffing, (tijdelijke) ontheffingshouders en hulpdiensten hebben dan toegang tot de winkelstraten. De andere weggebruikers (zoals winkeliers, bevoorradingsverkeer en pakketdiensten) hebben alleen toegang buiten de gesloten tijden. De richting waarin je moet rijden wordt omgedraaid. Bevoorradingsverkeer komt vanaf nu binnen via de Stadsdam. Zij  rijden het gebied via de Vierakkerstraat en de Helmichstraat uit.

De afsluiting gaat in juli in

Aannemer BAM start eind april met het plaatsen van de verzinkbare palen. Vanaf begin juli is het centrum afgesloten tijdens genoemde tijden. Tijdens de werkzaamheden blijft het centrum bereikbaar voor autoverkeer. BAM werkt aan één locatie tegelijk. Het verkeer wordt er omheen geleid.