Inwoners Ressen planten streekeigen bomen en struiken voor een aantrekkelijker buitengebied

Dit item is verlopen op 29-03-2018.

Vorige week zaterdag was de feestelijke uitdeeldag van streekeigen plantmateriaal. Totaal hebben 41 inwoners uit Ressen en omgeving hieraan mee gedaan.

Zij hebben  64 laanbomen, 180 knotbomen, 207 hoogstamfruitbomen geplant. Ook zijn er 5597 struiken zoals als de sleedoorn, de meidoorn, de hazelaar en de Gelderse Roos gepoot.

De eerste bomen werden geplant door wethouder Sluiter, Ruud Borkes van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Edwin Schouten van Vereniging Dorpsbelangen Ressen en Nico van Olst  van Landwinkel De Woerdt.

Lingewaard in het Groen

Deze activiteit is onderdeel van Project Lingewaard in het Groen. De gemeente Lingewaard en de provincie Gelderland subsidiƫren dit project.

Alle deelnemers aan het project hebben voor hun stuk grond een inrichtingsplan gemaakt. Dit hebben zij samen met de adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland gedaan. De inrichting van de grond sluit aan bij het omliggend landschap. Door aanplant van streekeigen soorten groen wordt het landschap weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook krijgen het erf en het landschap er omheen, door de inheemse plantsoorten, extra waarde.