Kansen voor jong en oud in Lingewaard

Dit item is verlopen op 08-11-2017.

Lingewaard doet mee aan de ‘Meedoen regeling’ en het ‘Kindpakket’. Deze regelingen zijn een steuntje in de rug voor mensen met een laag inkomen en weinig spaargeld.

De Meedoen regeling en het Kindpakket geven deze mensen extra mogelijkheden om te kunnen deelnemen aan de samenleving. Bijvoorbeeld doordat hun kinderen tóch op voetbal kunnen gaan doordat de contributie aan de voetbalvereniging betaald wordt via het Kindpakket.

Gemeente Lingewaard vindt het belangrijk dat deze kansen geboden worden en hoopt dat zo veel mogelijk mensen uit de doelgroep gebruik gaat maken van deze regelingen.

De meedoen regeling

In 2017 kunt u de meedoen regeling digitaal aanvragen via www.meedoeninlingewaard.nl. De meedoen bijdrage is maximaal 100 euro per persoon. De bijdrage kan worden ingezet  voor kosten zoals sporten, cursussen, internet, krantenabonnement, busabonnement en  lidmaatschap verenigingen.

Heeft u geen computer? Dan kunt u terecht bij de Participatiepunten van Stichting Welzijn Lingewaard in Angeren, Bemmel Doornenburg,  Haalderen, Huissen en Gendt.  De medewerkers van de Participatiepunten helpen u graag bij de digitale aanmelding. Wilt u weten waar het voor u dichtstbijzijnde participatiepunt is? Neem dan telefonisch contact met ons op via 026 32 60 111.

Het Kindpakket

De Rijksoverheid trekt in 2017 extra geld uit om kinderen die het thuis niet breed hebben een steuntje in de rug te geven. Met het extra geld van het Rijk heeft Lingewaard het Kindpakket opgericht. Het Kindpakket geeft kinderen die in armoede opgroeien extra kansen. Zo kunnen zij tóch deelnemen aan de sport of muziekles waar hun vriendjes ook aan deelnemen. Of kunnen zij hun verjaardagsfeestje vieren of mee op schoolreisje. Het is een steuntje in de rug om mee te kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Het kind pakket is voor inwoners met een laag inkomen en weinig spaargeld met kinderen tot 18 jaar.

Verras uw kinderen met het kind pakket!  Lees meer hierover op www.meedoeninlingewaard.nl.

De gemeente stelt het kind pakket samen met medewerking van ondernemers, verenigingen en scholen in Lingewaard.

Ondernemers, verengingen en scholen kunnen zich als aanbieder van een kind pakket aanmelden via helpdesk@meedoeninlingewaard.nl. of contact  opnemen met mevrouw M. Huberts via m.huberts@lingewaard.nl.