Kinderburgemeester Guus Kramer op bezoek in Delft

Dit item is verlopen op 08-11-2017.

Zaterdag 14 oktober bracht Guus Kramer samen met 18 andere((loco)kinderburgemeesters en kinderrechtenambassadeurs) een bezoek aan Delft.

Na een gezellige kennismaking gingen de kinderen met elkaar in gesprek over hun rol als kinderburgemeester. Vervolgens ging het gezelschap naar de prachtige raadzaal waar het onderwerp “armoedebeleid “werd besproken.

Drie kinderrechtenambassadeurs van de gemeente Rijswijk vertelden  eerst hoe dit in Rijswijk is geregeld. In het gesprek dat daarop volgde is ook door Guus verteld dat Lingewaard veel doet op het terrein van armoedebestrijding. Zo noemde hij onder meer de “Meedoenregeling” en gelet op de reacties concludeerde Guus dat het in Lingewaard goed geregeld is.

Zijn optreden zorgde er ook voor dat hij onder meer geïnterviewd werd door journalist Tako Rietveld.

Na het maken van een groepsfoto op het bordes van het stadhuis bracht men een bezoek aan het Prinsenhofmuseum. Daar werd een lunch aangeboden en tussentijds kreeg iedereen de opdracht om een knutselwerkje te maken met een wens erop. De rondleiding door het museum vertelde veel over de Vaderlandse geschiedenis.

Na de rondleiding zijn er filmpjes gekeken over kinderparticipatie in de klas van KinderrechtenNU. Dat was zeer interessant en mogelijk dat de aanwezige kinderburgemeesters gezamenlijk informatie en tips blijvend willen uitwisselen over dit onderwerp.

Met Guus is afgesproken dat we gaan kijken of Guus als kinderburgemeester in Lingewaard zelf iets kan betekenen op het terrein van armoedebestrijding.

Guus Kramer zegt op deze dag vooral ervaren te hebben hoe andere gemeenten naar de kinderen luisteren en wat die gemeenten er mee doen. Het was een bijzonder leuke dag en ervaring, aldus Guus.

Het gemeentebestuur is trots op Guus Kramer als onze kinderburgemeester die Lingewaard in Delft goed heeft vertegenwoordigd.

Heb je nu al tips of andere vragen, dan kun je Guus berichten sturen aan zijn emailadres kinderburgemeester@lingewaard.nl.