Lingewaard bruist: ridders, wandeltocht en gilden

Dit item is verlopen op 02-07-2018.

Lingewaard bruist in het weekend van 30 juni en 1 juli weer van de activiteiten! Doornenburg maakt zich op voor een groots gevecht tussen de Vikingen en de ridders van Doornenburg. Ook in Huissen staat het verleden centraal.

De beide gilden laten het Beleg en Ontzet van Huissen in 1502 tot leven komen. Dit doen zij op leuke of grappige manier. Daarnaast organiseert het Exoduscomité een mooie wandeltocht. Hiermee denken we terug aan de periode van evacuatie in de Betuwe. Vanaf de start van operatie Market Garden in september 1944 moesten duizenden mensen hun huis verlaten. Dit duurde tot in de zomer van 1945.

Internationale samenwerking

De evenementen zorgen ook voor  veel buitenlandse gasten. Zeker nu we in Huissen beide evenementen op één dag vieren. Leden van de Schützenvereine uit Kleef en Kellen en de Emmericher Stadsgarde zijn op uitnodiging van de gemeente aanwezig bij het Beleg en Ontzet. Hiermee benadrukken we de internationale samenwerking in de Euregio en de van oudsher aanwezige banden met Kleef. Daarnaast is de Exodus wandeltocht in relatief korte tijd enorm populair geworden. Dit betekent ook dat we veel buitenlandse lopers mogen verwelkomen.

Meer weten?

Meer informatie over het programma en een spannende film over het Beleg en Ontzet vindt u op www.gildenhuissen.nl. Informatie over de Exodus wandeltocht staat op www.exodushuissen.nl. En het programma van de Slag om Doornenburg leest u op www.kasteeldoornenburg.nl.