Lingewaard geeft startsein voor samensturing binnen het Sociaal Domein

Dit item is verlopen op 29-06-2017.

Niet alleen de dingen goed doen, maar vooral ook de goede dingen doen.

Dat is waar Lingewaard zich op richt. Zo ook binnen het Sociaal Domein. Vanuit een ivoren toren iets bedenken en uitvoeren is niet meer van deze tijd. Inwoners en partners weten zelf het best wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Daarom is er op donderdag 15 juni een startbijeenkomst gehouden over het Sociaal Domein in de theaterkerk in Bemmel. Zo’n 120 deelnemers, bestaande uit inwoners, vrijwilligers en professionals, hebben waardevolle input geleverd. Deze input wordt door de gemeente meegenomen in het beleid en de keuzes die gemaakt gaan worden. Inwoners, vrijwilligers en professionals worden ook de komende tijd zo veel mogelijk meegenomen in deze manier van werken.

Door middel van deze aanpak willen we in Lingewaard bouwen aan een samenleving waarin iedereen op een prettige manier en naar eigen keuze zijn leven kan invullen. We willen de kracht in de samenleving stimuleren en ondersteunen. Inwoners, organisaties, verenigingen, instellingen en gemeente bouwen samen aan Lingewaard en onze kernen.

Gezamenlijk zijn we aan zet op de volgende drie thema’s:

• Gebiedsgericht werken
  • Preventie en juiste niveau van ondersteuning en hulp
  • Meer en beter samenwerken

Deze bijeenkomst is een eerste stap, maar zeker niet de laatste. De komende periode gaan we actief met inwoners en partners aan de slag om er samen voor te zorgen dat iedereen mee kan doen. Dit onder leiding van drie projectleiders. Zij houden de deelnemers en inwoners actief op de hoogte.