MEE geeft onafhankelijk advies voor Wmo, Wlz en Participatiewet

Dit item is verlopen op 08-11-2017.

Meer dan 2 miljoen Nederlanders zijn aangewezen op hulp en ondersteuning door hun gemeente. Bijvoorbeeld door hun beperking, chronische ziekte, psychosociale problemen of schuldenproblematiek. Ook in de Gemeente Lingewaard is 1 op de 7 inwoners kwetsbaar. In veel gevallen kunnen deze mensen aanspraak maken op ondersteuning door MEE Gelderse Poort.

Wanneer vraag je om hulp?

Hulp vraag je als je er alleen niet uit komt. Bijvoorbeeld met vergoedingen, thuishulp, of problemen met je school, werk, of uitkering. Dan kun je terecht bij het sociaal loket van de gemeente. Om hulp vragen is lang niet voor iedereen even makkelijk. De wetten en regels zijn best ingewikkeld. En vaak weten mensen niet wáár ze moeten zijn. Bijvoorbeeld om bezwaar te maken. Dan is het goed om te weten dat iedere inwoner van Lingewaard recht heeft op onafhankelijk advies van de consulenten van MEE. Deze medewerker helpt je bijvoorbeeld inzicht te krijgen in de voorzieningen die er voor jou zijn. Waar heb je recht op en waar niet? Of gaat mee op gesprek als je dat zelf moeilijk vindt. Of helpt je met je communicatie naar de Gemeente Lingewaard of andere instanties. Deze ondersteuning is zonder kosten.

Ook als het gaat om je broer, buurvrouw of een vriend

Het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over het welzijn van een familielid of kennis. Of je bent mantelzorger of beheert een PGB. Allemaal zaken waar je wellicht wat ondersteuning kan gebruiken van een onafhankelijk cliëntondersteuner. Bovendien is deze ondersteuning  kosteloos. De ondersteuner loodst je langs instanties, wetten en regels en zorgt ervoor dat de degene die hulp nodig heeft op de best mogelijke manier geholpen wordt. Dáár staan wij voor: meedoen mogelijk maken.

Hulp of advies nodig?

Kijk voor meer informatie over MEE op: www.meegeldersepoort.nl, of bel de MEE consulenten voor Lingewaard:

• Wim Teunissen, MEE consulent (volwassenen): 06 100 103 28
  • Wilma Jansen, MEE consulent (jeugd) : 06 100 102 66