Meedoen in Lingewaard

Dit item is verlopen op 29-03-2018.

In Lingewaard vinden we dat iedereen gelijk is. Ook als u minder geld hebt om uit te geven, willen we dat u mee kunt doen. Hiervoor hebben we de Meedoenregeling en het Kindpakket.

Vorig jaar maakten al veel inwoners hiervan gebruik. Het aantal aanvragen steeg flink. Ook dit jaar kunt u uw aanvraag weer doen via www.meedoeninlingewaard.nl. De website is dit jaar nog duidelijker door het gebruik van afbeeldingen.

De Meedoenregeling

Voor volwassenenis er de mogelijkheid geld terug te krijgen voor gemaakte kosten. Bijvoorbeeld voor het lid worden van van een sportvereniging of internet. Bij deze Meedoenregeling ontvangt u € 100,-.

Het Kindpakket

Voor kinderen is er het Kindpakket. Dit geldt voor elk kind dat thuis woont en nog geen 18 jaar is. In de webwinkel staan uitstapjes, lidmaatschappen en andere leuke dingen. Lokale verenigingen, stichtingen en winkels stelden het aanbod samen. Hierdoor valt er veel te kiezen en is er altijd iets in de buurt te doen.

Kinderen kunnen ook dit jaar weer zelf kiezen.

Voor wie?

Heeft u een laag inkomen en woont u in de gemeente Lingewaard? Dan kunt u vanaf 1 maart 2018 de Meedoenregeling en/of het Kindpakket aanvragen. Op de website www.meedoeninlingewaard.nl staat meer informatie over wanneer u hier recht op heeft.

  • Inwoners met een uitkering en weinig eigen geld. Dit geldt voor de participatiewet én de IOAW/IOAZ uitkeringen.
  • Inwoners met een schuldhulpverleningstraject
  • Inwoners met een laag inkomen en weinig eigen geld

Nieuw voor mensen met een Participatiewet-uitkering

Ontvangt u een Participatiewet-uitkering? Dan ontvangt u automatisch een betaling via de Meedoenregeling. In de eerste week van april krijgt u € 100,-. Het Kindpakket moet u wel zelf aanvragen. Kies op de website voor het korte aanvraagproces.

Hoe kan ik hiervan gebruik maken?

U kunt digitaal een aanvraag doen op www.meedoeninlingewaard.nl. Voor de Meedoenregeling is het belangrijk dat u een half jaar de bonnen bewaart waaraan u het bedrag uitgeeft. Wij kunnen daarnaar vragen.

Nog meer meedoen

Er zijn meer organisaties in Lingewaard die het belangrijk vinden dat iedereen mee kan doen. U kunt ook contact met hen opnemen. Bijvoorbeeld voor meer informatie of hun activiteiten.
Dit kan onder meer met:

  • Stichting Welzijn Lingewaard
  • de Participatiepunten
  • Stichting Leergeld
  • Algemeen Maatschappelijk werk
  • Vluchtelingenwerk
  • Schuldhulpverlening Westerbeek
  • Schuldhulpverlening voor ondernemers Zuidweg en partners.

Heeft u vragen?

Meer informatie over de Meedoenregeling en het Kindpakket staat op de website www.meedoeninlingewaard.nl. U kunt ook bellen met de medewerkers werk en inkomen van de gemeente. U kunt hen op werkdagen bellen op telefoonnummer 026 326 01 11.