Opknapbeurt gymzaal Doornenburg

Dit item is verlopen op 06-06-2018.

Sommigen hebben het misschien al in de wandelgangen gehoord. Er komt een nieuwe vloer in de gymzaal van Doornenburg. Ook het sanitaire gedeelte wordt gerenoveerd.

Tijdens het maken van het dorpsontwikkelingsplan van Doornenburg bleek dat bewoners de gymzaal sterk verouderd vonden. Maar zij zagen dit wel als dé binnensportaccommodatie in het dorp.

De gemeente had al plannen voor onderhoud aan het dak in 2017. Toen zijn de gemeente, basisschool de Doornick en werkgroep Doornenburg samen gaan praten over verbeteringen voor de gymzaal.

Gemeente wordt eigenaar

Stichting de Linge (waar basisschool de Doornick onder valt) is nu eigenaar van de gymzaal. Om de continuïteit voor de gymzaal te bewaren wordt de gemeente eigenaar.

Hierdoor kunnen inwoners makkelijker de zaal buiten de schooltijden huren. De ingang van de gymzaal is vanaf het nieuwe schooljaar alleen via de hoofdingang aan de Clara van Delwigstraat te bereiken.

Nieuwe beheerder

De gemeente heeft bij de overname aangegeven dat een voorwaarde is dat het dorp de gymzaal beheert. Zo kunnen sportactiviteiten in de gymzaal beter worden gestimuleerd. Er is een club uit Doornenburg die aangegeven heeft de beheerder te willen zijn. Dit maken zij zelf bekend aan Doornenburg.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten begin juni en duren tot eind augustus 2018. Vanaf begin september kan iedereen weer sportief bewegen in de gerenoveerde gymzaal. 

We hopen dat  Doornenburg weer volop gebruik gaat maken van de vernieuwde gymzaal.