Recreatieondernemers opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap

Dit item is verlopen op 13-12-2017.

Donderdag 23 november jl. ontdekten horeca- en recreatieondernemers uit de gemeente Lingewaard  bijzondere plekjes in het Gelderse rivierengebied. De ondernemers maakten onder andere een wandeling in park Lingezegen en in het ruige natuurgebied Klompenwaard. Ook maakten de ondernemers een boottocht over het Pannerdensch Kanaal en de Waal.

Gastheren van het Landschap

De veldexcursie was de laatste bijeenkomst in een reeks van vier, waarbij horeca- en recreatieondernemers zijn opgeleid tot IVN Gastheer van ­­het Landschap.

Wethouder Theo Janssen reikte de bijbehorende certificaten en gevelbordjes uit aan de ondernemers. “Ik moedig jullie aan om deze nieuwe kennis en ervaringen door te vertellen aan de bezoekers van onze regio.”

Als gastheer of -vrouw kunnen ze hun ervaringen  voortaan delen met hun gasten. Dat zorgt voor een unieke ervaring bij bezoekers, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming.

Buurman leren kennen

Met het programma IVN Gastheer van het Landschap leren de deelnemers niet alleen het gebied, maar ook elkaar beter kennen. “Ik sta te trappelen om het door ons bedachte arrangement samen verder uit te werken” vertelt een enthousiaste deelneemster.

Het IVN-programma “Gastheer van het Landschap” wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Lingewaard en Rabobank Overbetuwe.