Sporten voor slechtzienden en blinden

Dit item is verlopen op 15-04-2018.

Voor mensen die slechtziend of blind zijn, is sporten niet de normaalste zaak van de wereld. Vanaf 14 april wil Slow Sports een sportgroep straten voor mensen met een visuele handicap. Initiatiefnemer Joke van Rijswijk en ambassadeur Gelderland Sport Onbeperkt kwam met dit initiatief bij Uniek Sporten.

Blinde en slechtziende lopers krijgen begeleiding van een professionele trainster en enthousiaste buddy’s. Zij krijgen op deze manier de kans om te werken aan hun conditie! 

De activiteiten worden aangeboden door Slow Sports, iedere zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur in de natuur vanaf Sporthal de Bongerd in Bemmel.

Oproep

Om meer mensen met een visuele handicap aan het bewegen te krijgen, is de organisatie op zoek naar enthousiaste deelnemers en buddy’s.

Sportievelingen met een visuele handicap kunnen zich opgeven via info@marleenweghleefstijlcoaching.nl of bellen naar 06-37269989. Mensen zonder visuele beperking kunnen zich opgeven om als buddy mee te lopen. De organisatie is dringend opzoek naar enthousiaste buddy’s. Het zou geweldig zijn als we door jouw hulp meerdere deelnemers aan het bewegen kunnen krijgen. 

Slow Sports

Door in beweging te komen gaan mensen zich beter voelen, hun gedachten worden afgeleid en ze beseffen dat ze wel degelijk nog iets kunnen bereiken. Slow Sports is een combinatie van wandelen (wellicht zelfs hardlopen), afgewisseld met oefeningen voor kracht, balans en lenigheid. Alle oefeningen doe je op je eigen niveau samen met een buddy indien nodig. Slow Sports is niet prestatiegericht, maar een moment voor jezelf en geniet je in je eigen tempo. Voor mensen met een visuele handicap kosten de normale dagelijkse bezigheden meer energie. Van bewegen krijg je meer energie, uithoudingsvermogen, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en houd je botten sterk.

Slow Sports is actief in meerdere regio’s. Bemmel is de eerste Slow Sports locatie die het sporten voor mensen met een visuele handicap mogelijk wil maken.