Stichting Leergeld en gemeente Lingewaard samen op Bemmelse Kerstmarkt

Dit item is verlopen op 20-12-2017.

December is voor de meeste kinderen in Nederland een feestelijke maand. Maar voor een aantal kinderen die opgroeien in armoede is het elk jaar weer de vraag of er bijvoorbeeld cadeautjes zijn op Pakjesavond.

De Kerstmarkt in Bemmel bood Stichting Leergeld en de gemeente een mooie promotiegelegenheid om hun acties onder de aandacht te brengen.

Ze zijn benieuwd of dit initiatief leidt tot extra aanvragen voor hulp.

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten, die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn, Leergeld en de gemeente wil deze kinderen mee laten doen.

Stichting leergeld biedt deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

De gemeente Lingewaard biedt vanaf 2017 een kind pakket in natura aan via www.meedoeninlingewaard.nl .

Stichting Leergeld vult dit aan waar nodig en werkt hierin samen met de gemeente.

Lees meer over hoe u hulp kunt vragen op www.leergeld.nl/oostbetuwe.

Het kind pakket van de gemeente geeft hulp aan alle kinderen in de gemeente die in armoede leven. Een kind pakket betekent bijvoorbeeld dat kinderen een zwemdiploma kunnen gaan halen, een nieuwe winterjas of schoenen kunnen krijgen en ook- net als andere kinderen uit de klas- kunnen sporten. Of dat ze niet thuis hoeven te blijven als de rest van de school op schoolreis gaat. Of dat ze hun verjaardag kunnen vieren en kunnen trakteren in de klas als ze jarig zijn.

Op deze website leest u ook wat precies een laag inkomen is en hoe u anoniem een aanvraag voor uw kinderen kunt regelen. Ook mensen in schuldsaneringstrajecten komen hiervoor in aanmerking.

Stichting leergeld en de gemeente vinden het belangrijk dat alle kinderen mogen meedoen want

Meedoen nu is straks meetellen!