Uit de brand

Dit item is verlopen op 11-12-2018.

Zoals u weet, heeft een forse brand op 22 augustus 2018 ernstige schade toegebracht aan ons gemeentehuis. Wij hechten eraan u van ontwikkelingen rond het herstel van het gemeentehuis en onze dienstverlening op de hoogte te houden. Dat doen wij op deze plek op de gemeentepagina.

Sinds vorige week is de publieksbalie van gemeente Lingewaard te vinden in de grijze unit bij het gemeentekantoor in Bemmel. Hier beschikken we weer over vier balies om u te helpen, bijvoorbeeld bij het aanvragen en ophalen van reisdocumenten of een rijbewijs. De unit is rolstoeltoegankelijk. Borden in de omgeving van de grijze unit leiden u naar de publieksbalie (volg ‘Burgerzaken’).

Om lange wachttijden te voorkomen werken we op afspraak. Een afspraak maken kan online (via www.lingewaard.nl) of telefonisch ((026) 326 01 11). Langskomen zonder afspraak kan - alleen voor burgerzaken - op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en op maandagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Sinds de brand was de publieksbalie te vinden in kasteel De Kinkelenburg. Hier waren slechts twee balies beschikbaar. Pieter de Vries, teammanager van het Klantcontactcentrum van gemeente Lingewaard: “Doordat we maar twee balies hadden, moesten inwoners soms wat langer wachten. Door het gereed komen van de balie in de grijze unit kunnen we aanvragen veel sneller afhandelen en wachttijden voorkomen. Vanaf deze plaats wil ik al onze inwoners danken voor hun geduld en begrip in de voorbije maanden.”

De publieksbalie zit in de tijdelijke unit totdat herbouw van het gemeentekantoor is afgerond. Dit duurt -anders dan vorige week in media werd gesuggereerd- naar verwachting nog minimaal een jaar.

Loopt u tegen een probleem aan in onze dienstverlening en is er sprake van spoed? Ga dan naar www.lingewaard.nl/contact. Wij helpen u dan zo snel mogelijk uit de brand.