Voormalig gemeentehuis heet voortaan ” ’t Convent”

Dit item is verlopen op 25-03-2017.

Dinsdagmiddag  14 maart 2017 is het voormalig gemeentehuis van Huissen officieel geopend. Wethouder Theo Janssen onthulde samen met de directeuren van VolkerWessels Vastgoed, Waardwonen en RijnWaal Zorggroep de nieuwe naam:  “t Convent”.

In het nieuwe gebouw zit de bibliotheek. Ook verblijven er tijdelijk bewoners van Sancta Maria, onderdeel van RijnWaal Zorggroep. Over twee jaar worden de woonzorgappartementen omgebouwd naar 24 sociale huurappartementen voor Waardwonen. De begane grond krijgt daarna een sociaal-culturele invulling

Wethouder Theo Janssen:” Ik ben ontzettend blij dat we nu in Huissen een gebouw hebben waar we met z’n allen trots op kunnen zijn en waarin straks ruimte wordt geboden voor wonen en  maatschappelijke en culturele doeleinden.

Laten we daar de komende twee jaar onze energie in steken, zodat we eind 2018 daadwerkelijk klaar zijn om de definitieve invulling van dit gebouw te kunnen realiseren”.

Nieuwe naam

In november 2016 heeft de raad het college van b&w gevraagd om, in overleg met de toekomstige eigenaar Waardwonen, een nieuwe naam voor het gebouw te kiezen.

Voor de nieuwe naam is aan inwoners gevraagd om met suggesties te komen. Er waren ruim tachtig inzendingen. Daaruit heeft de jury de naam “t Convent gekozen. Deze naam werd ingezonden door mevrouw Christien van Hemmen.

Een belangrijke motivatie van de jury voor de keuze van de naam ’t Convent was de verwijzing naar het Latijnse woord `conventus` dat samenkomst betekent. De naam verwijst ook naar het Elisabethconvent dat tussen 1448 en 1812 op deze plek heeft gestaan.