VVD start formatiefase met Lokaal Belang Lingewaard, CDA en lingewaard.NU

Dit item is verlopen op 06-05-2018.

Er is een volgende fase bereikt in de vorming van een nieuw college in Lingewaard. Maandag 23 april hebben de vertegenwoordigers van betrokken partijen Lokaal Belang Lingewaard, CDA en lingewaard.NU en VVD met elkaar afgesproken om te starten met de formatiegesprekken. De vier partijen hebben Helga Witjes als formateur aangesteld. Zij start deze week met haar werkzaamheden.

Afgelopen week heeft pre-formateur Helga Witjes (VVD) haar verkennende gesprekken met Lokaal Belang Lingewaard, CDA en lingewaard.NU gevoerd. Uit de gesprekken is naar voren gekomen dat met deze combinatie van partijen een stabiele coalitie kan worden gevormd. Daarmee is de pre-formatiefase afgerond.

Bijeenkomst voor gemeenteraad, instanties en inwoners

De beoogde coalitie wil graag met inwoners, instanties en gemeenteraad in gesprek. In een bijeenkomst wil zij graag horen wat er leeft rondom verschillende thema’s. De beoogde coalitie gebruikt deze informatie bij de verdere formatiegesprekken en het maken van een coalitieprogramma. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 2 mei om 19.30 uur in de Valom. Raadsleden, verenigingen en instanties en inwoners zijn van harte welkom. In een volgend persbericht volgt meer over de invulling van deze avond.