Wat is de EigenBaas Avondschool?

Dit item is verlopen op 28-02-2018.

De EigenBaas Avondschool heeft als doel om toekomstige ondernemers voor te bereiden op het succesvol starten van een eigen bedrijf. Hierbij ligt de focus op het vergroten van on­dernemersvaardigheden.

In 10 weken tijd worden deelnemers in een klassikale cursus klaargestoomd om de eerste stappen te zetten naar het ondernemerschap.

Voor wie?

Het is voor iedereen die kennis wil opdoen van alle facetten van het ondernemerschap en een serieuze volgende stap wil maken. Deelnemers ontdekken hun kwaliteiten maar ook hun zwaktes. Zij kunnen daarop in spelen en rekening mee houden tijdens het ondernemen.

Hoe werkt het?

Naast het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden schrijven de deelnemers in tien weken tijd hun eigen ondernemingsplan. Dit doen zij onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Samen gaan ze aan de slag.

Elk thema van het ondernemingsplan wordt besproken, zoals persoonlijke effectiviteit, SWOT analyse, social media, financieel plan en financiering. De deelnemers leren niet alleen van de (gast-) docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven, maar ook van elkaar.

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

De organisatie en realisatie van de EigenBaas Avondschool, met maximaal twintig deelnemers, wordt aangeboden voor € 125,- (excl. btw). Hiervan worden de (gast)docenten én het lesmateriaal betaald.

Wat wordt deelnemers geboden?

  • Een afwisselend lesprogramma van 10 lesavonden
  • Begeleiding door een docent met ervaring op het gebied van ondernemerschap
  • Vier gastlessen verzorgd door professionals op diverse thema’s
  • Lesmateriaal bestaande uit een werkboek, een e-learning account en schrijfmateriaal

Voor vragen en/of aanmelden, stuur een email naar: ondernemersloket@lingewaard.nl