Geboorte, trouwen en overlijden

Huwelijk

Gaat u trouwen? Dan doet u eerst een melding in de gemeente waar u gaat trouwen.

Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

Uw echtscheiding of uw einde geregistreerd partnerschap moet ingeschreven zijn bij de gemeente.

Gebruik achternaam veranderen

Als u getrouwd bent (geweest) of geregistreerd partner bent (geweest) heeft u verschillende keuzes voor gebruik van uw achternaam.

Geboorteaangifte

Aangifte van geboorte

Binnen 3 dagen na geboorte van uw kind, moet u aangifte doen bij de gemeente.

Uittreksel of afschrift burgerlijke stand

De gemeente bewaart akten van levensgebeurtenissen. Bijvoorbeeld van een geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap, echtscheiding of overlijden.

Trouwlocaties

Een indruk krijgen van de verschillende trouwlocaties in Lingewaard.

Overlijden

Aangifte van overlijden

Aangifte doen van het overlijden van een persoon is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer de aangifte bij de gemeente.

Erkennen van een kind

Erkenning van een kind

U kunt juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Erkenning doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris.

Onze trouwambtenaren

Maak kennis met onze trouwambtenaren.