Iedereen in Nederland die iets bijzonders doet voor de samenleving kan een lintje verdienen. Inwoners van Lingewaard kunnen een Koninklijke onderscheiding ontvangen als er sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Kandidaten moeten zich voor een lange tijd geheel vrijwillig, belangeloos en intensief hebben ingezet voor onze samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn op het gebied van bijvoorbeeld sport, kunst, cultuur of pleegzorg. Maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.

Zorg dat u op tijd bent

De lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. Wilt u een aanvraag doen voor de lintjesregen in 2025? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een aanvraag indient. Dit moet namelijk vóór 1 juni 2024. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid? Dan is het belangrijk dat u de aanvraag minimaal zes maanden van tevoren instuurt.

Meer informatie

Bekijk ook de uitgebreide informatie. Wilt u graag meer informatie ontvangen over een aanvraag? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Team Representatie van de gemeente Lingewaard. Dit kan per e-mail via representatie@lingewaard.nl.