Vorige week vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Ook u kunt iemand voordragen voor een lintje. Iedereen in Nederland kan namelijk een lintje verdienen. Door iets bijzonders te doen voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligers die zich inzetten op het gebied van sport, kunst, cultuur, pleegzorg en nog veel meer.

Koninklijke onderscheiding aanvragen

Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding voordragen? Kijk op www.lintjes.nl/voordragen voor meer informatie. Hier kunt u ook een aanvraag doen. Wilt u graag persoonlijk informatie ontvangen over een aanvraag? Neem dan contact op met team Representatie van de gemeente Lingewaard via representatie@lingewaard.nl.

Bijzondere prestaties of verdiensten

In het Nederlandse decoratiestelsel ligt de nadruk op bijzondere persoonlijke verdiensten of prestaties. Er moet dus sprake zijn van aantoonbare buitengewone verdiensten op maatschappelijke terreinen over een lange periode. Soms heeft iemand een betaalde baan, maar hij of zij vult deze op een bijzondere
manier in. Bijvoorbeeld door extra werkzaamheden uit te voeren die goed zijn voor de samenleving.

Aanvraag lintjesregen 2023

De lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. Wilt u een aanvraag doen voor de lintjesregen in 2023? Dan moet u de aanvraag vóór 1 juni 2022 indienen. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid? Stuur dan het voorstel minimaal zes maanden van tevoren in.

Aanvraagformulier

Aanvragen gaat digitaal. Het formulier hiervoor downloadt u via www.lintjes.nl/voordragen. Hier vindt u ook informatie over het Nederlandse decoratiestelsel. U kunt ook op www.lingewaard.nl/koninklijke-onderscheiding-lintje kijken. Daar vindt u meer informatie over het voordragen van een vrijwilliger in de
gemeente Lingewaard.