Kinderburgemeesters Robin (gemeente Lingewaard) en Julia (gemeente Overbetuwe) ontmoetten maandag 10 mei Koningin Máxima tijdens het ondertekenen van het MuziekAkkoord van Gelderland-Midden. 

Hierin staat hoe verschillende partijen zich zullen inzetten voor structureel muziekonderwijs op scholen. Samen zetten de kinderburgemeesters namens de regio Gelderland-Midden alvast een handtekening onder het akkoord. Ook Dimitri Horsthuis Tangelder, wethouder in Overbetuwe en voor Gelderland-Midden ambassadeur voor Meer Muziek in de Klas, zette zijn handtekening. De ondertekening met de andere partners van het akkoord volgt op een later moment. 

Koningin Máxima bezocht maandag 10 mei als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas Radio Kootwijk, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel. 

Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd hoe goed het gaat met het muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van Koningin Maxima. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

Foto: Sander van Glist / Méér Muziek in de Klas

Op de foto’s onder meer kinderburgemeesters Julia van Overbetuwe (witte blouse en truitje)  kinderburgemeester Robin van Lingewaard (blauwgeblokte blouse) en Dimitri Horsthuis-Tangelder wethouder Overbetuwe  (met blauwe trombone)