De gemeente gaat een deel van de wijk Klappenburg in Bemmel opnieuw inrichten. Het riool moet namelijk vervangen worden. Daarnaast willen we de wijk ook verkeersveiliger en groener maken. 

Waar gaan we aan het werk?

We gaan aan het werk in de volgende straten: Klappenburgstraat, Franciscusstraat, Willem Jansenstraat, Flierenhofstraat, Gerard Rijssenbeekstraat, Dr. R. van Oppenraaijstraat, Pastoor Grimmeltstraat, Dr. B. Bastiaansestraat, Meidoornstraat, Esdoornstraat en Acaciastraat.

Op het kaartje hieronder ziet u (in het grijs) een overzicht van de straten waar we aan de slag gaan.

Kaartje met straten waar gewerkt wordt

Hoe maken we de plannen?

In opdracht van gemeente Lingewaard maakt het bedrijf RA+ ingenieurs uit Vught het ontwerp van de herinrichting. Dit doen we samen met de bewoners en gebruikers van de wijk. 

Wanneer starten we?

In het najaar van 2023 starten we met het maken van de plannen. We denken dat het werk aan het riool pas in 2025 begint. Dat komt omdat we tijd nodig hebben om alles goed voor te bereiden.

Terugkoppeling eerste inloop

Op 21 november 2023 was er een eerste inloop in de wijk Klappenburg in Bemmel over de herinrichting van de wijk. Bewoners en ondernemers zijn geïnformeerd over het project. Daarnaast heeft het projectteam van RA+ ingenieurs en de gemeente Lingewaard de opmerkingen, wensen en suggesties van de bewoners verzameld. Lees hier de terugkoppeling van de bewonersavond terug. Per onderwerp is te lezen welke opmerkingen zijn opgehaald. Waar mogelijk staat er een reactie/uitleg van RA+ ingenieurs of de gemeente bij.

Terugkoppeling tweede inloop

Op 6 februari 2024 is er opnieuw een inloop geweest over de herinrichting van de wijk Klappenburg in Bemmel. Deze inloop vond plaats in de Tabaksschuur bij het gemeentehuis in Bemmel. Het projectteam van RA+ ingenieurs en de gemeente Lingewaard hebben daar de schetsontwerpen voor de wijk laten zien. Wilt u de schetsontwerpen nogmaals bekijken? Of kon u niet bij de inloop aanwezig zijn? Bekijk hier de schetsontwerpen voor de wijk.

Terugkoppeling derde inloop 

Op woensdag 29 mei 2024 is er een nieuwe inloop geweest over de herinrichting van de wijk Klappenburg. Het projectteam van RA+ ingenieurs en de gemeente Lingewaard hebben daar het voorlopige ontwerp voor de wijk laten zien. U kon daar uw mening geven over het ontwerp. Wilt u het voorlopige ontwerp nogmaals bekijken? Of kon u niet bij de inloop aanwezig zijn? Bekijk hier het voorlopige ontwerp voor de wijk. Nu gaan we bezig met een definitief ontwerp voor de wijk.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg dan vooral de BouwApp. In de BouwApp staat alle informatie over het project. Ook geven we in de app regelmatig nieuwe informatie over de werkzaamheden. We gaan de BouwApp ook gebruiken om uw mening en ideeën te verzamelen.

U kunt de BouwApp op de volgende manier installeren:

Logo Bouwapp
  • Of scan onderstaande QR-code met uw telefoon
QR-code bouwapp
  • Ga in de app naar ‘zoeken‘ (tekentje van een vergrootglas) 
  • Zoek op ‘Klappenburg’
  • Selecteer project
  • Klik op ‘Volgen’ 

Heeft u vragen? 

Stuur dan een berichtje in de BouwApp. Of stuur een e-mail naar Lisette Hoekstra, projectleider van de gemeente Lingewaard. U kunt haar bereiken via l.hoekstra@lingewaard.nl.